Sa mora u planine: Tekbol liga se seli na Žabljak

"Tekbol na Crnom jezeru mogao bi da bude spektakularan prizor", kaže predsjednik Opštine Žabljak

2352 pregleda 1 komentar(a)
Nakon EI u Krakovu Marko Žarković i njegov saigrač Andrija Jovanović idu na osvajanje Žabljaka, Foto: Tekbol savez Crne Gore
Nakon EI u Krakovu Marko Žarković i njegov saigrač Andrija Jovanović idu na osvajanje Žabljaka, Foto: Tekbol savez Crne Gore

Sa juga na sjever Crne Gore, sa plaže na planine - Žabljak će u nedjelju biti domaćin drugog turnira Crnogorske tekbol lige (MTL).

Kako navode organizatori, majbolji muški dublovi odmjeriće snage Trgu durmitorskih ratnika.

Dan prije samog turnira, kao najava, održaće se promocija tekbola, koji će se igrati na najpoznatijim lokacijama Žabljaka. Takođe, u sklopu projekta "Tekbol na Žabljaku" ovaj gradić će dobiti TEQ sto.

"Na Žabljaku sa ponosom ističemo aktivni turizam kao posebni dio naše ponude", poručio je predsjednik Opštine Žabljak, Radoš Žugić.

Kako navodi prirodno bogatstvo Drumitora i okruženja je idealno za sport - kako profesionalni tako i za rekreaciju.

"Dolaskom tekbola u naš grad dobili smo novu opciju za sve ljubitelje sporta, a posebno se radujemo što je tekbol lako uklopljiv u razne ambijente. Tekbol na Crnom jezeru mogao bi da bude spektakularan prizor. Izuzetno nam je drago što se naš grad našao na mapi Crnogorske tekbol lige i što će upravo ovaj turnir dodatno promovisati Žabljak kao turističku destinaciju. Takođe, veoma nas raduje što će na Žabljaku ostati sto za tekbol, koji će biti nova tačka sportske ponude našeg grada", dodao je Žugić.

Premijerno izdanje nove MTL sezone u Ulcinju, pripalo je tandemu formiranom upravo pred početak lige, ekipi "Stroj Lob". Član tima, Željko Janković istakao je da u dobroj atmosferi očekuje drugi čin u sezoni zajedno sa mladim Veljkom Ljumovićem.

"Nakon prvog turnira u Ulcinju, na pijesku, vraćamo se normalnim uslovima, na tvrdoj podolozi. Veljko i ja ćemo i ovog puta igrati u paru i poslije osvojenog prvog turnira dobili smo veliki vjetar u leđa, tako da su, bez skromnosti, očekivanja velika. Smatram da smo jedni od glavnih favorita za prvo mjesto“, istakao je Janković.

Prvaci Crne Gore u dublu, Marko Žarković i Andrija Jovanović, nakon učešća na Evropskim igrama u Krakovu, sa velikim samopouzdanjem čekaju nastavak šampionata.

"Očekivanja za naredni turnir na Žabljaku su kao i uvijek visoka. 'Kurjaci' uvijek idu na osvajanje turnira i sve mimo toga za nas je neuspjeh. Učešće na Evropskim igrama u Krakovu je veliko iskustvo za nas. Vidljiv je napredak u našoj igri i na osnovu toga temeljimo velika očekivanja pred nastavak sezone“, samouvjeren je Žarković.

Organizatori podsjećaju da je nagradni fond turnira 1.000 eura, a sve zainteresovane ekipe mogu se prijaviti putem Instagram stranice Teqball Montenegro.

Bonus video: