I to su ljepota i brutalnost biciklizma: Kavendiš zbog povrede stao na korak od rušenja velikog Merksa

"Oporavak će potrajati malo duže zbog nekih šrafova od prethodne povrede, ali biće samo nekoliko sedmica. Vrijeme je za rehabilitaciju. Idemo dalje"

3386 pregleda 0 komentar(a)
Kavendiš i borbi sa Filipsenom tokom sedme etape Tur de Fransa, Foto: Reuters
Kavendiš i borbi sa Filipsenom tokom sedme etape Tur de Fransa, Foto: Reuters

Bio je na milimetar da u sedmoj etapi ostvari 35. etapnu pobjedu na Tur de Fransu i tako u istoriju pošalje suvlasnika ovog rekorda Edija Merksa, a onda je samo dan kasnije pao i zbog povrede završio nastup na najvažnijoj biciklističkoj trci svijeta.

Mark Kavendiš ove godine neće srušiti Merksa, a vjerovatno ni narednih, jer je ranije najavljeno da će mu ovogodišnji Tur biti i posljednji u karijeri.

"Nije bio baš idealan način da se završi Tur de Frans, ali i to je dio ljepote i brutalnosti biciklizma", napisao je 38-godišnji Kavendiš na Instagramu.

Tokom pada na osmoj etapi, britanski biciklista je slomio ključnu kost.

"Oporavak će potrajati malo duže zbog nekih šrafova od prethodne povrede, ali biće samo nekoliko sedmica. Vrijeme je za rehabilitaciju. Idemo dalje", dodao je Kavendiš.

Trenutak za istoriju dan prije pada Kavandišu je ukrao Jasper Filipsen koji je britanskog vozača pobijedio u super finišu na cilju u Bordou.

Bonus video: