Rikardo: Morao sam ponovo da se zaljubim u Formulu 1

"Kada sam se vratio na simulator bio sam pomalo nesiguran kako će ići, da li ću imati isti osjećaj u bolidu... Ali, kada sam obavio nekoliko serija na simulatoru i ponovo počeo da se osjećam kao ja, to me je vratilo normalnom Danijelu", kaže Australijanac

3207 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Australijski vozač Danijel Rikardo je rekao da je ponovo morao da se zaljubi u Formulu 1 prije nego je počeo rad u Alfa Tauriju.

Rikardo je na kraju prošle sezone dobio otkaz u Meklarenu i ove je bio rezervni vozač Red Bula.

Red Bulov juniorski tim Alfa Tauri nedavno je otpustio Nika de Vrisa i angažovao Rikarda koji će voziti naredne nedjelje u trci za Veliku nagradu Mađarske na Hungaroringu.

"Kada sam se odljubio od Formule 1 to je uticalo na moje samopouzdanje, a naravno ako se takmičite u sportu i pokušavate da budete najbolji na svijetu u nečemu, potrebna vam je potpuna vjera u sebe. Kada to počinje da se smanjuje i uživanje malo opada. Ima mnogo faktora. Vratiti se u Red Bul, sam prijem koji sam imao kada sam se vratio, bio je pozitivan", rekao je Rikardo.

"Kada sam se vratio na simulator bio sam pomalo nesiguran kako će ići, da li ću imati isti osjećaj u bolidu... Ali, kada sam obavio nekoliko serija na simulatoru i ponovo počeo da se osjećam kao ja, to me je vratilo normalnom Danijelu, ponovo sam počeo da se zaljubljujem i bio spreman da ponovo krenem", dodao je 34-godišnji vozač.

On je rekao da ga je prisustvo na Superbolu u Arizoni u februaru podsjetilo na uzbuđenje koje nosi takmičarsko okruženje, a da mu je dolazak na trke u Melburnu i u Monaku pomogao da se ponovo "zarazi" Formulom 1.

"Uživao sam u šest slobodnih mjeseci i to je zaista bilo dobro za mene, ali što sam na više trka počeo da idem, što sam više bio na simulatoru, vraćala mi se želja. A onda, kada sam uskočio u bolid prije nekoliko dana, pomislio sam: "O, da". Sve je izgledalo sasvim normalno, sasvim poznato".

Rikardo je rekao da je dolaskom u Alfa Tauri zaokružio ciklus, pošto je vozio za tim koji je nekada bio poznat kao Toro Roso (2012, 2013), nakon što je počeo karijeru u ekipi HRT Rejsing (2011).

Poslije prvih 10 trka u šampionatu Alfa Tauri je posljednji u konkurenciji konstruktora sa dva boda.

"Ovo je izazov u koji treba uskočiti i pokušati sve. Posljednjih godina sam prošao kroz mnogo toga i ne plašim se ničega što me čeka jer zapravo volim izazov", zaključio je Rikardo koji ima osam pobjeda u Formuli 1.

Bonus video: