Tekbol liga: Žarković i Jovanović osvojili Žabljak

Uoči takmičarskog dijela održana je promocija tekbola na najatraktivnijim lokacijama u gradu pod Durmitorom

2659 pregleda 1 komentar(a)
Sa turnira na Žabljaku, Foto: Tekbol savez Crne Gore
Sa turnira na Žabljaku, Foto: Tekbol savez Crne Gore

Prvi turnir u Ulcinju osvojili Željko Janković i Veljko Ljumović iz ekipe "Stroj Lob", a onda su na Žabljaku uzvratili Marko Žarković i Andrija Jovanović iz tima "Kurjaci".

Najbolji crnogorski tekbol par u prošloj sezoni u finalu drugog izdanja Crnogoske tekbal lige (MTL) sa 2:1 (12:10, 7:12, 12:9) revanširao "Stroj Lobu" za poraz na Maloj plaži.

Prije toga "Kurjaci" su u polufinalu savladali "Bijelu", dok je "Stroj Lob" bio bolji od "PG Teqers" tima.

Ekipa 'Kurjaci'
Ekipa "Kurjaci"foto: Tekbol savez Crne Gore

Kako navode organizatori, turnir koji je otvorio predsjednik Opštine Žabljak Radoš Žugić okupio je 14 ekipa podijeljenih u četiri grupe koje su se nadmetale za ukupni nagradni fond od 1.000 eura.

"Od prvog kontakta sa Tekbol savezom Crne Gore i Miloradom Šutulovićem i ponude za saradnju koju smo dobili, imali smo želju da budemo domaćin turnira Crnogorske tekbol lige i ovo je pokazatelj da nismo pogriješili. I na moje zadovoljstvo i zadovoljstvo svih sugrađana, pogotovo naših najmlađih, Žabljak je mjesto koje odiše pozitivnom energijom. Hvala Tekbol savezu koji je uz podršku Opštine i TO Žabljak priredio jedan svojevrsni sportsko rekreativni spektakl u našem gradu", istakao je Žugić.

Uoči takmičarskog dijela održana je promocija tekbola na najatraktivnijim lokacijama u gradu pod Durmitorom.

Tekbol, Tekbol Kurjaci
foto: Tekbol savez Crne Gore

"Takođe, u revijalnom dijelu programa, najmlađi posjetioci mogli su da se oprobaju u ovom sportu na otvorenom treningu, a igračice FK Breznica odigrale su prijateljski meč. Dodatno, demonstrirana je i multifunkcionalnost TEQ stola, koji će se koristiti na Žabljaku, pa su promovisani i sportovi TEQ Voly i TEQ Pong", kažu organizatori.

Zaključuju da je tekbol vikend na Žabljaku bio prava uvertira za početak Jadranske tekbol lige (ATL), čija će prva stanica biti Bar, a sve kreće 30. jula.

Bonus video: