Odbojkaši počeli pripreme za EP, kapiten Ćaćić ne želi o ciljevima: Znamo kako smo prošli na prethodnom šampionatu

"Ono što je jako bitno je da se igrači osjećaju kako treba, da budu zadovoljni svojim statusom, a kada su zadovoljni, uopšte ne sumnjam da će rezultat sigurno doći sam po sebi", poručio je selektor Joksimović

5723 pregleda 6 komentar(a)
Jovović, Joksimović i Ćaćić na današnjem presu, Foto: OSCG
Jovović, Joksimović i Ćaćić na današnjem presu, Foto: OSCG

Italija, Bugarska, Sjeverna Makedonija i Izrael biće od 28. avgusta zemlje odbojke. U tim državama pisaće se 34. stranica Evropskog prvenstva, a dio svega treći put zaredom biće i Crna Gora.

Momci Ivana Joksimovića, grupnu fazu će igrati u Skoplju, a rivali će im biti Poljska, Holandija, Češka, Danska i domaća Sjeverna Makedonija.

Naša reprezentacija danas je počela pripreme za Eurovolej, a selektor Joksimović ne želi da stvara pritisak.

"Ono što je jako bitno je da se igrači osjećaju kako treba, da budu zadovoljni svojim statusom, a kada su zadovoljni, uopšte ne sumnjam da će rezultat sigurno doći sam po sebi", poručio je Joksimović na današnjoj pres konferenciji.

Smatra da su Sjeverna Makedonija i Danska sličnog kvaliteta kao i Crna Gora.

"Ali treba uzeti u obzir da je selekcija Sjeverne Makedonije jako iskusna, ima svoj kvalitet i domaćin je. Reprezentacija Danske je veoma mlada i treba obratiti pažnju na njih. Prosjek godina im je oko 25, ali to su igrači koji igraju jako interesantne lige po evropi i vidjećete da sa svim ekipama u grupi mogu da igraju jako tvrdo", smatra on.

Ćaćić
Ćaćićfoto: OSCG

Crna Gora je 2019. bila 18. na EP, a dvije godine kasnije posljednjeplasirana...

"Nezahvalno je pričati o ciljevima, jer znamo kako smo prošli na prethodnom Evropskom prvenstvu. Nijesmo se baš proslavili, tako da nam je cilj da odradimo što bolje pripreme, da napravimo dobru atmosferu, dobru grupu igrača i mislim da u takvoj atmosferi rezultat sigurno neće izostati", jasan je kapiten Vojin Ćaćić.

Mjesto u timu za Evropsko prvenstvo, prvo u karijeri, tražiće i talentovani korektor Đorđe Jovović.

Jovović
Jovovićfoto: OSCG

"Za mene ovo predstavlja veliku priliku za dokazivanje, prvenstveno, napredovanje. Kroz svaku akciju svaki mladi igrač pronalazi priliku za istim tim dokazivanje, napredovanje, za novo iskustvo", istakao je Jovović.

Kompletne pripreme Crna Gora će odraditi u Kolašinu, a EP otvara 31. avgusta protiv Holandije.

“Na putu do Evropskog prvenstva imaćemo jako dobre sparing partnere. U četvrtoj sedmici rada dolazi nam Izrael, a 15, 16. i 18. igraćemo sa Kamerunom, dok ćemo kao generalni test imati mečeve sa B ekipom Japana, koja se priprema za prvenstvo Azije. To će biti prava provjera toga šta smo uradili u Kolašinu i nadam dobroj formi za predstojeće Evropsko prvenstvo", dodao je selektor Joksimović.

Bonus video: