Usik potpisao za fudbalski klub, nosiće broj 17

Svjetski bokserski šampion u verzijama WBO, WBA i IBF, igrao je prošle godine za Polisju u prijateljskoj utakmici kada je ušao sa klupe, a sada je potpisao ugovor o saradnji

4120 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Svjetski bokserski šampion u teškoj kategoriji Oleksandar Usik potpisao je jednogodišnji ugovor sa ukrajinskim fudbalskim klubom Polisja.

Usik, šampion u verzijama WBO, WBA i IBF, igrao je prošle godine za Polisju u prijateljskoj utakmici kada je ušao sa klupe, a sada je potpisao ugovor o saradnji.

"Predsjednik kluba i Oleksandar Usik postigli su dogovor o fudbalskoj saradnji na godinu dana. Usik će nositi dres sa brojem 17", navodi se u saopštenju kluba iz Žitomira, prenio je Skaj.

Klub je naveo da će detalji o tome šta podrazumijeva fudbalska saradnja biti objavljeni kasnije.

Usik će 26. avgusta u Poljskoj braniti titule protiv izazivača Britanca Danijela Duboe.

To će biti prva borba ukrajinskog boksera otkako je prošlog avgusta pobijedio Britanca Entonija Džošuu u revanšu u Saudijskoj Arabiji.

Usik je trebalo da boksuje protiv Britanca Tajsona Fjurija ali su pregovori propali.

"Hajde da to ostvarimo, spreman sam. Poslije borbe protiv Duboe - spreman sam, ali sada se samo koncencentrišem na 26. avgust", naveo je Usik, koji u prfi boksu i dalje nema poraz - 20 borbi, 20 pobjeda od čega 13 nokautom.

Bonus video: