Ferstapen i Red Bul nastavljaju da pišu istoriju

Aktuelni šampion slavio na Velikoj nagradi Mađarske

10592 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vozač Mercedesa Luis Hamilton senzacionalno je juče u kvalifikacijama osvojio pol poziciju na Velikoj nagradi Mađarske, ali je u današnjoj trci ostao bez podijuma i na kraju zaršio na četvrtom mjestu.

A prvo mjesto, deveti put ove sezone, a sedmi zaredom, pripalo je aktuelnom i budućem šampionu Maksu Ferstapenu. Vozač Red Bula nastavlja sa dominacijom ove sezone, niko mu ništa ne može, danas je u prvoj krivini preuzeo lidersku poziciju i došao do 44. pobjede u karijeri.

Ferstapen je na "Hungaroringu" donio 12. pobjedu zaredom Redu Bulu, koji je ispisao istoriju u konkurenciji konstruktora. Time je oboren rekord od 11 pobjeda Meklarena 1988. godine.

Na drugom mjestu završio je vozač Meklarena Lando Noris, a na trećem Ferstapenov timski kolega Serhio Peres, koji je startovao sa devete pozicije.

Hamiltona su na startu trke pretekli Ferstapen, Oskar Pjastri i Lando Noris, a na kraju je Britanac vodio veliku borbu sa Peresom za treće mjesto. Do podijuma, ipak, nije došao, pa je završio na četvrtom mjestu.

Na petom mjestu je završio Oskar Pjastri (Meklaren), a na šestom Džordž Rasel (Mercedes).

Na sedmom i osmom mjestu su vozači Ferarija - Šarl Lekler i Karlos Sainc. Fernando Alonso (Aston Martin) je završio na devetom, a Lens Strol (Aston Martin) na desetom mjestu.

Trku je obilježio incident između vozača Alpina, Estebana Okona i Pjera Gaslija, nakon kojeg su obojica odustala.

Šampionat se nastavlja 30. jula trkom za Veliku nagradu Belgije.

Bonus video: