Ferstapen: Rekord Red Bula od 12 uzastopnih pobjeda je nevjerovatan

Ferstapen je danas slavio na Velikoj nagradi Mađarske

2578 pregleda 1 komentar(a)
Maks Ferstapen, Foto: Reuters
Maks Ferstapen, Foto: Reuters

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobjedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske i da je rekordan niz ekipe od 12 pobjeda u šampionatu nevjerovatno dostignuće.

"Konačno smo dobro startovali i srećan sam zbog toga. Na tome smo radili neko vrijeme. Znao sam kada sam ušao u krivinu, da je moja. Kasno sam kočio, bolid je težak, ali sve je dobro ispalo i od tada mogao sam da vozim svoju trku, a vozilo je danas bilo zaista, zaista brzo", rekao je Ferstapen poslije trke.

Ferstapen je pobijedio u Mađarskoj i ostvario sedmu uzastopnu pobjedu u sezoni, ukupno 44. u karijeri. On je dobro startovao na Hungaroringu, na startu je pretekao Luisa Hamiltona iz Mercedesa i poslije toga je bez problema čuvao vođstvo.

On je dodao da se ekipa pomalo mučila u kvalifikacijama, ali da je to za današnju trku bilo korisno.

"Bolid je bio dobar na svakoj vrsti guma, mogli smo da ih čuvamo tokom trke i zbog toga smo mogli da napravimo toliku razliku", naveo je dvostruki svetski šampion.

Red Bul je ostvario 12. uzastopnu pobjedu u šampionatu i oborio rekord Meklarena star 35 godina.

"Ostvariti 12 pobjeda je zaista sjajno. Ono što radimo dvije godine je nevjerovatno i nadam se da možemo dugo da zadržimo ovaj zamajac. Uživanje je raditi sa cijelim timom. Uvijek je dobro razmotriti sve, kao na primjer juče, da nastavimo da radimo, da uvijek želimo da budemo bolji, a onda dan kao danas bude savršen", rekao je Ferstapen.

Drugo mjesto zauzeo je vozač Meklarena Lando Noris.

"Teška trka. Posebno jer se Serhio Peres približio na kraju, ali nije imao dovoljno da me sustigne. Srećan sam. Od početka sam morao da se borim. U prvoj krivini sam bio zaglavljen. Novi podijum za nas je sjajan", naveo je engleski vozač.

Upitan je da li Meklaren može da pobijedi.

"Momci su prebrzi, osim ako ne pogrjieše ili se nešto desi. Sada smo vrlo zadovoljni napretkom koji smo napravili. Prije pet trka smo se mučili da prođemo prvi dio kvalifikacija, a došli smo do toga da se borimo za pol pozicije i podijume. Ovime smo sada zadovoljni, a naše vrjieme će doći kasnije tokom godine", rekao je Noris.

Vozač Red Bula Serhio Peres osvojio je treće mjesto.

"Bili smo blizu drugog mjesta. Bilo je nekih problema, pred kraj sam uspio da se vratim, ali je bilo prekasno. Ekipa je napravila sjajnu strategiju i uspjeli smo da ostvarimo odličan rezultat. Ovakav nastup, ovakvi dani pomažu samopouzdanje i od sada ću pokušati da se popnem na podijum u svakoj trci, moram ovako da nastavim", naveo je Peres.

Naredna trka u šampionatu vozi se u nedjelju 30. aprila u Belgiji.

Bonus video: