Odbojkaši u Kolašinu, Ćaćić: Momci su vrijedni i tako treba da ostane do kraja priprema

Crna Gora se u Kolašinu priprema za Evropsko prvenstvo

3987 pregleda 1 komentar(a)
Foto: OSCG
Foto: OSCG

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore već sedam dana nalazi se u Kolašinu, gdje obavlja pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Evropsko prvenstvu na programu je od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Izraelu, Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji, a Crna Gora se nalazi u grupi sa selekcijama Holandije, Sjeverne Makedonije, Danske, Češke i Poljske.

“Prva nedjelja je prošla u odličnoj atmosferi, dosta se jako radilo, fizički je bilo baš zahtjevno. Fokus je bio na fizičkoj pripremi u teretani, i tehnici u sali, polako nas je selektor uvodio u skokove, koji nas očekuju tokom ove nedjelje. Svi su momci jako radni i vrijedni, to se vidi na svakom treningu, i to je nešto što treba da ostane tako do kraja priprema”, kazao je kapiten Vojin Ćaćić, a prenosi sajt Saveza.

Ćaćić je zbog povrede propustio posljednju reprezentativnu akciju, ali je sada ponovo uz saigrače. Ističe da je veoma zadovoljan učinjenim za sedam dana.

Utakmice u Skoplju biće velika prilika za mlade snage da se dokažu na najvećoj sceni. Njihov kapiten ističe da za budućnost reprezentacije ne treba brinuti.

“Ima dosta interesantnih, mlađih igrača, na svim pozicijama. Ono što mene raduje je što hoće da rade, i ne žale se. Znaju zašto su ovdje, znaju da samo velikim radom i disciplinom mogu da naprave nešto od svojih karijera, i ako se tako nastavi, ne treba da brinemo za rezultate u budućnosti.”

Iskusni primač servisa naredne sezone promijeniće sredinu. Nakon dobrih igara u Fridrihshafenu, sa kojim je bio viceprvak Njemačke, od ove jeseni igraće za Al Fajsali u Saudijskoj Arabiji.

“Ugovorom u Saudijskoj Arabiji sam veoma zadovoljan, tamo sam otišao prvenstveno iz finansijskih razloga, svjestan da sličnu ponudu ne bih mogao dobiti u Evropi. Svakako to ne utiče bitno na moj fokus i želju na pripremama, jer igrati na Evropskom prvenstvu je privilegija, bez obzira da li sam potpisao za neki klub ili ne. Mislim da je EuroVolley šansa za sve igrače da se pokažu i da podignu svoju cijenu na tržištu”, ističe kapiten Crne Gore.

Crna Gora će tokom priprema igrati prijateljske mečeve sa Izraelom, Kamerunuom i B timom Japana.

Bonus video: