Terens Kroford nokautom u istoriju boksa

Amerikanac Terens Kroford nokautirao Erola Spensa i prvi objedinio titule u velteru

17611 pregleda 21 reakcija 1 komentar(a)
Brzina, kretanje i nevjerovatan refleks su premoć Kroforda nad konkurencijom, Foto: Beta/AP
Brzina, kretanje i nevjerovatan refleks su premoć Kroforda nad konkurencijom, Foto: Beta/AP

Više od pola decenije trajali su pregovori, dva fantastična bksera nizali su titule i pobjede a onda... Terens Kroford je dokazao da je najkompletniji bokser današnjice, pošto je nokautirao Erola Spensa Džuniora u 9. rundi borbe u Las Vegasu i postao prvi u istoriji koji je objedinio sve četiri titule u velteru.

Spens je u borbu ušao kao šampion u WBC, IBF i WBA verziji, a dvije godine stariji Amerikanac, 33-godišnji Kroford je imao WBO pojas.

Sva četiri Kraford je objedinio nevjerovatnom borbom, u kojoj se, osim u prvoj poigravao sa do jutros neporaženim Spensom (28 pobjeda, 22 nokautom).

Tri puta je tokom borbe Kroford obarao na patos ringa Spensa, koji je uspijevao da se podigne i nastavi. Prvi put u drugoj, potom dva puta u sedmoj rudni Spens je padao.

U devetoj tehničkim nokautom Kroford je došao do 40. pobjede, 32. nokautom.

"Definitivno je Kroford najkompletniji bokser današnjice, nevjerovatna brzina, fantastično kretanje a tek taj nevjerovatan refleks. Tačno je da je Spens krupniji i da ima fantastičnu boksersku inteligenciju , ali...", pohvalio je Kraforda Rus Dmitrij Bivol, neporaženi šampion poluteške sa slavom nakon pobjede nad Saulom Kanelom Alvaresom.

Bivol je i najavio pobjedu Kroforda u "meču decenije", pošto su Flojd Mejveder Džunior i Mani Pakjao u međusobni okršaj ušli kao boksersaki veterani.

Bonus video: