Spektakl za kraj - juriš na medalju dvije aktuelne svjetske rekorderke

U bazenu Fukuoke posljednjeg dana SP-a, o stvarno najboljoj prsnim stilom odlučiće plivanje rekorderki, Litvanke Rute Meilutite i Italijanke Benedete Pilato

7177 pregleda 0 komentar(a)
Litvanka je juče plivala u životnoj formi, danas obračun plivačica istog najboljeg rezultata, Foto: REUTERS
Litvanka je juče plivala u životnoj formi, danas obračun plivačica istog najboljeg rezultata, Foto: REUTERS

U Fukuoki se danas završava spektakularno plivačko svjetsko prvenstvo.

Dominirala je selekcija Australije, pokazala da je najveća plivačka nacija u ovom momentu, ali plivačkih bisera ima širom meridijana.

Danas se takmičenje završava sa sedam finala, najvatrenije se očekuje na 50 metara prsno, pošto je Litvanka Ruta Meiluitite u polufinalu 50 metara prsnim stilom juče izjednačila svjetski rekord Italijanke Benedete Pilato - 29,30 sekundi.

Meiluitite juri drugo zlato u Fukuoki, pošto je slavila na 100 prsno, i tako se vratila u vrh nakon decenije i zlatne medalje u Barseloni.

Danas je i finale na 50 metara slobodnim stilom, a u polufianlu juče je vlastiti svjetski rekord popravila 30-godišnja Šveđanka Sara Sjestrem i apsolutna je favoritkinja za novo zlato, nakon jučerašnjeg nastavka dominacije na 50 leptir i petog uzastopnog zlata na najvećim plivačkim smotrama.

Program posljednjeg dana počinju od 13 sati plivači na 50 leđno, potom 1.500 metara slobodno i zatvarju štafetom 4X100 mješovito.

Osim dva finala na najkraćim dionicama, žene će plivati i 400 metara mješovito, a takmičenje u Japanu zatvara ženska štafeta na 4X100 mješovito u kojoj će Australijanka Moli O'Kalahan probati do petog zlata u Fukuoki.

Bonus video: