Crnogorski takmičari učili od najboljih u Mostaru, Amerikanci svjetski “fly fishing” prvaci

Tri crnogorska juniora imali su priliku da u Mostaru na edukativnim radionicama uče od najboljih iz SAD-a, Češke i Poljske

4205 pregleda 151 reakcija 1 komentar(a)
Crnogorski takmičari u ekipi Balkansko bratstvo u Mostaru, Foto: FIPS
Crnogorski takmičari u ekipi Balkansko bratstvo u Mostaru, Foto: FIPS

Svjetsko prvenstvo u mušičrenju za juniore u Mostaru proteklo je u dominaciji američkih sportskih ribolovaca.

Crnogorski juniori, 15-godišnji Andrija Ćorić, Branko Mićović i Stefan Bojović na debiitantskom učešću nisu uspjeli da budu konkurencija najboljim takmičarima do 18 godina u disciplini “fly fishing”.

"Nije ni bilo očekivano, tim prije jer je selekcija SAD-a potrošiola 60.000 eura u pripremu a riječ je o tri godine starijim takmičarima. To su, takoreći profesionalci a o njihovoj opremi ne treba trošiti riječi. Ipak, bilo je puno prostora da naši takmičari stiču iskustvo", kazao je dr Radule-Rade Mićović, seniorski reprezentativac Crne Gore, koji je takmičenje na Buni iskoristio za savjete juniorima.

Učešće naših takmičara omogućila je američka organizacija za zaštitu prirode i rijeka ‘The Nature Corsenvacy", a Crna Gora nije imala novca i za ekipni nastup. Ipak, u Mostaru su napravili ekipu s Hrvatskom - Balkansko bratstvo i prijateljstvo.

"Mi zbog visokih vodostaja nismo imali prave pripreme, tokom Svjetskog prvenstva su takođe bili teški uslovi visokih temperatura a naši takmičari su ipak djeca. No, bilo je značajnih edukativnih seminara u radu sa mladima a predavači su bili stručnjaci iz Amerike, Češke i Poljske", naglasio je Rade Mićović.

Ćorić je član mojkovačkog SRK Ravnjak, Bojović i Mićović su iz SRK Lim iz Berana.

Danas se na Tari u organizaciji SRK Kolašin održava 2. kolo Mušičarske lige Crne Gore.

Pogledajte nastup Bojovića na Buni:

Bonus video: