Lekler zadovoljan: Zbog trke u Belgiji ćemo s osmjehom otići na ljetnju pauzu

Lekler je rekao da je teško predvidjeti ko će biti iza Red Bula

3963 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vozač Ferarija Šarl Lekler rekao je da ekipa sa osmjehom odlazi na ljetnju pauzu u Formuli 1, poslije osvajanja trećeg mjesta u trci za Veliku nagradu Belgije.

Lekler je u nedjelju zauzeo treće mjesto u Belgiji i to je njegov treći plasman na podijum ove sezone. On je sada peti u konkurenciji vozača ispred Džordža Rasela iz Mercedesa i timskog kolege Karlosa Sainca, koji je sedmi.

"To je zaista važno, zbog ovakve trke ćemo momci pored staze, ljudi u fabrici i ja sa osmjehom otići na ljetnju pauzu. To nije baš potpuno srećno lice pošto smo i dalje vrlo daleko od Red Bula, a oni su cilj. Sa druge strane, poslije tako teškog početka, dobro je završiti prvi dio sezone na ovakav način", rekao je Lekler, prenio je danas Skaj.

Ferari je ove sezone imao problema sa brzinom i gumama. a Lekler i Sainc su u dvije trke prije Belgije bili van šestorice najboljih. Vozači Red Bula Maks Ferstapen i Serhio Peres su pobijedili su svim trkama ove sezone.

Lekler je rekao da je teško predvidjeti ko će biti iza Red Bula i da se nada da će Ferari shvatiti zašto je u Belgiji bio brži u odnosu na trke na Silverstonu i Hungaroringu.

"Mogao sam da se kladim da će nam staza u Budimpešti najviše odgovarati. A kada pogledate, bili smo jači u Belgiji nego što smo bili u Budimpešti. Moramo da shvatimo zbog čega je tako da bismo izvukli maksimum iz bolida u svakoj trci u drugom dijelu sezone", naveo je vozač iz Monaka.

Više od godinu dana Ferari nema pobjedu, a Red Bulovi vozači pobijedili su 22 puta u posljednje 23 trke.

Za drugo mjesto bore se još Mercedes, Aston Martin Meklaren.

Direktor Ferarija Frederik Vaser rekao je da ne treba prerano donositi zaključke poslije trke u Belgiji.

"Ostaću miran pošto smo imali iste razgovore prije nedelju dana - 'da je došao kraj svijeta, da Meklaren leti i da smo mi glupi'. Iz nedelje u nedelju Meklaren je pozadi, a mi smo na čelu. Moramo da ostanemo mirni i idemo trku po trku. Znamo da je konkurencija velika. Dobro je na pozitivan način završiti prvi dio sezone", naveo je Vaser.

Do kraja šampionata ostalo je još 10 trka, a Ferari zaostaje pet bodova za trećeplasiranim Aston Martinom, koji ima 196 bodova. Mercedes je drugi sa 247, a vodeći Red Bul ima 503.

"Svi smo pomalo nedosledni jer je razlika između drugog i 11. mjesta samo jedna ili dvije desetinke. Radi se o karakteristikama, gumama ili nivou prijanja koje ste izabrali uoči trke i ne možete donositi zaključke. Mislim da će biti ovako do kraja sezone. Moramo da budemo dosledniji da bismo shvatili zbog čega smo slabi", rekao je Vaser.

Poslije ljetnje pauze sezona u Formuli 1 nastaviće se 25. avgusta trkom za Veliku nagradu Holandije.

Bonus video: