Crna Gora nakon preokreta savladala Izrael, Joksimović zadovoljan

Crna Gora slavila 3:2 (21:25, 17:25, 25:21, 25:19 i 16:14)

5981 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Odbojka.me
Foto: Odbojka.me

Muška seniorska odbojkaška rerpezentacija Crne Gore pobijedila je Izrael 3:2 (21:25, 17:25, 25:21, 25:19 i 16:14), u prvom kontrlonom meču u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.

Crnogorski odbojkaši izgubili su prva dva seta, a veliki preokret kreirali su mlađi igrači.

Oni su odigrali posljednja tri seta i na spektakularan način preokrenuli zaostatak od 13:10 u odlučujućem dijelu igre.

“Mogu da kažem da sam zadovoljan ovom prvom utakmicom, iz razloga što izlazimo iz tri nedjelje jako teškog rada, gdje je prioritet bio na bazi, na tehnici, na kreiranju neke situacije koja nas očekuje na Evropskom prvenstvu. Tek smo počeli da ulazimo u te neke situacije i ova utakmica je baš bila takva. Pokazala nam je neke stvari koje treba da radimo. Generalno, u meč smo krenuli dosta stegnuto, što je potpuno normalno jer je dosta izmjena bilo u ekipi u kojoj imamo mlade dizače", rekao je nakon meča selektor Ivan Joksimović.

Najefikasniji u crnogorskom timu bio je Jovan Delić sa 13, dok su po devet poena osvojili Ivan Zvicer, Marko Bojić i Bojan Strugar.

Poen manje dodao je kapiten Vojin Ćaćić.

Kod Izraela najbolji Ido David sa 22 poena.

"Mogu da kažem da sam baš zadovoljan dizačima, koji su, po meni, opravdali očekivanja. S druge strane jako mi je drago što su igrači sa klupe donijeli stvarno prelijepu energiju, koja je rezultirala preokretom i na kraju pobjedom. Takođe, ono što mi je velika satisfakcija, ne samo meni, nego svima nama, je to što smo smogli snage da 13:10 u taj-brejku za Izrael preokrenemo u našu korist i jednostavno pokažemo karakter koji treba da nas krasi i u nekim utakmicama koje očekujemo sa nama ravnima u Sjevernoj Makedoniji, kao što je donmćin, kao što je Danska. Ovo je idealna prilika da osjetimo tu težinu. Jeste rano, ali svakako moramo razmišljati o takmičarskom ritmu, pogotovo što smo ostali bez tri jako bitne test utakmice protiv Kameruna”, kazao je selektor.

Crna Gora i Izrael u utorak odigraće novi prijateljski meč, u 18 sati i 15 minuta.

Crnogorsku reprezentaciju, osim mečeva sa Izraelom, očekuje i generalna proba sa selekcijom Japana pred polazak za Skoplje.

U planu su bili i prijateljski mečevi sa Kamerunom, koji su otkazani zbog problema Kamerunaca sa dobijanjem viza.

Crna Gora za glavni grad Sjeverne Makedonije putuje 29. avgusta, a u grupi C Eurovoleja igraće sa selekcijama Holandije, Sjeverne Makedonije, Danske, Češke i Poljske.

Po četiri najbolje reprezentacije plasiraće se u osminu finala, a C grupa ukršta se sa grupom A u kojoj su prvak Evrope Italija i Srbija, Njemačka, Belgija, Estonija i Švajcarska.

Bonus video: