Mata Leao sa 23 medalje pobjednik ADCC Montenegro opena 2023.

Nikola Perović je sa zlatom oko vrata u muškoj apsolutnoj Pro kategoriji i srebrom do 87,9 kilograma najbolji takmičar turnira, dok je najbolji mladi takmičar Dobrivoje Janković sa zlatom u konkurenciji do 11 i srebrom do 15 godina

2508 pregleda 0 komentar(a)
Takmičari kluba Mata Leao, Foto: Mata Leao
Takmičari kluba Mata Leao, Foto: Mata Leao

Pehar za prvo mjesto u generalnom plasmanu, ukupno 23 medalje, od čega devet zlatnih, 12 srebrnih i dvije bronzane - klub brazilskog džiu džicua Mata Leao A-Force pobjednik je "ADCC Montenegro opena 2023".

Na takmičenju na kojem je učestvovao 21 klub iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Austrije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova, Rusije, Ukrajine, Turske, Belgije, Kolumbije i Crne Gore, klubu Mata Leao pripali su i pehari za najboljeg borca turnira i najboljeg mladog takmičara.

"Svi članovi našeg kluba zaslužuju čestitke na dobrim borbama i besprekornom sportskom vladanju. Idemo dalje, da nastavimo stanovanje na podijumima širom svijeta, kao što radimo proteklih 17 godina", rekao je trener Mladen Jokmanović.

Nikola Perović je sa zlatom oko vrata u muškoj apsolutnoj Pro kategoriji i srebrom do 87,9 kilograma najbolji takmičar turnira, dok je najbolji mladi takmičar Dobrivoje Janković sa zlatom u konkurenciji do 11 i srebrom do 15 godina.

Zlata su za Mata Leao osim Perovića i Jankovića osvojili i Vuk Džudović, Zoran Čelebić, Branka Mujović, Dragan Arsović (seniori) i Boris Ilin, Petar Ilin i Alia Aituru u dječijem uzrastu.

Srebro su "zagrizli" Darko Brkanović, Nikola Perović, Migel Hiraldo, Dmitro Volkov (seniori), kao i Aleksa Rašović, Elena Jovanović, Aleksa Šaban, Uroš Tomić, Balša Dondić, Dobrivoje Jankovic, Miron Podgornov i Oleg Ilin u juniorskom i dječijem uzrastu, dok su bronzani bili Petar Džudović i Stefan Jovanović.

Bonus video: