Još dva kontrolna meča: Crna Gora se protiv Japana sprema za EP

Utakmice su na programu 23. i 24. avgusta u Kolašinu

3596 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: OSCG
Odbojkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: OSCG

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore odigraće 23. (20h) i 24. avgusta (17h) u Kolašinu dva kontrolna susreta sa B timom Japana, u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Mečevi protiv Japana su posljednje provjere pred Eurovolej, koji se od 28. avgusta do 16. septembra održava u Izraelu, Italiji, Sjevernoj Makedoniji i Bugarskoj.

U međuvremenu, selektor Ivan Joksimović je skratio spisak igrača i zahvalio se Benjaminu Hadžisalihoviću i Srđanu Petroviću, a nakon utakmica sa Japanom biće poznata imena 14 putnika za Skoplje.

Japanci u Kolašin dolaze iz Sjeverne Makedonije, gdje su učestvovali na memorijalnom turniru “Čajka”. Japan je ostvario pobjede - nad domaćinom 3:0 i Egiptom 3:1, dok je sa selekcijom Grčke igrao 2:2.

Crna Gora za Skoplje putuje 29. avgusta, a prva utakmica je na programu dva dana kasnije protiv Holandije. Potom su na programu dueli sa Sjevernom Makedonijom (2. 9), Danskom (3. 9), Češkom (4. 9) i Poljskom (6. 9).

Po četiri najbolje reprezentacije iz četiri grupe plasiraće se u osminu finala, a grupa C, u kojoj je Crna Gora, ukršta sa grupom A u kojoj su prvak Evrope i svijeta Italija, kao i Srbija, Njemačka, Belgija, Estonija i Švajcarska.

Bonus video: