Ričardson najbrža na 100 metara, Holoveju treće zlato na trci sa preponama

Švedski atletičar Danijel Štol osvojio je zlatnu medalju u bacanju diska

5583 pregleda 0 komentar(a)
Šakari Ričardson, Foto: Reuters
Šakari Ričardson, Foto: Reuters

Iznenađenje na Svjetskom prvenstvu u atletici u Budimpešti - zlatnu medalju u trci na 100 metara u ženskoj konkurenciji osvojila je Amerikanka Šakari Ričardson.

Ričardson je trlu završila za 10,65 sekundi i za dvije stotinke popravila rekord svjetskih prvenstava, koji je držala Šeli-En Frejzer-Prajs.

Na drugom i trećem mjestu završile su atletičarke sa Jamajke - Šerika Džekson (10,72) i upravo Frejzer-Prajs (10,77), koja je večeras ostvarila najbolji rezultat u sezoni.

Frejzer-Prajs i Džekson
Frejzer-Prajs i Džeksonfoto: Reuters

Zlato u trci na 110 metara sa preponama je osvojio Amerikanac Grant Holovej, koji je trku završio za 12,96 sekundi, pa je stigao do treće zlatne medalje.

Na drugom mjestu je završio atletičar sa Jamajke Hansl Parčment (13,07), a bronzu je osvojio Amerikanac Danijel Roberts (13,09).

Švedski atletičar Danijel Štol osvojio je zlatnu medalju u bacanju diska.

Štol je pobijedio hicem od 71 metra i 46 centimetara, koliko je bacio u poslednjoj šestoj seriji i to je novi rekord svjetskih šampionata.

Srebrnu medalju osvojio je Kristjan Čeh iz Slovenije rezultatom 70,02 metra iz posljednje šeste serije. Slovenac je nakon predzadnjeg hica imao zlato u džepu, ali je u posljednoj Štol, ipak, stigao do prvog mjesta.

Litvanac Mikolas Alekna osvojio je bronzu rezultatom 68,85 metara, koliko je bacio u četvrtoj seriji.

Bonus video: