Jovanović i Žarković od dobro poznatih rivala bolji i u Tivtu

Iz Tekbol saveza Crne Gore navode da je takmičenje na Pinama bilo i u znaku prvog takmičenja dječaka u MTL 2023. sezoni, gdje su Branko Krivokapić i Mihailo Ašanin bili bolji od para Vuk Martinović – Nedeljko Tomašević

2962 pregleda 0 komentar(a)
Pobjednici turnira u Tivtu sa potpredsjednikom Opštine Petkovićem, Foto: Tekbol savez Crne Gore
Pobjednici turnira u Tivtu sa potpredsjednikom Opštine Petkovićem, Foto: Tekbol savez Crne Gore

Treći turnir, novo finale između istih ekipa i drugi trijumf Kurjaka protiv ekipe Lob Stroj. Nakon što su slavili na Žabljaku, Andrija Jovanović i Marko Žarković, u okviru Crnogprske tekbol lige (MTL) savladali su Željka Jankovića i Veljka Ljumovića i u Tivtu - 12:4, 11:12, 12:9.

Stroj Lob tako ostaje na jednom trijumfu sa starta sezone iz Ulcinja.

Kako je saopšteno iz Tekbol saveza Crne Gore, treći turnir je organizovan u saradnji sa Opštinom i Turističkom organizacijom Tivat, a okupio je najbolje crnogorske tekere u četiri kategorije.

Osim na Pinama u nedjelju, tekbol se igrao i u Velikom gradskom parku u subotu, kada se 12 muških dublova borilo za mjesto u nokaut fazi.

Finalisti muškog dubla obilježili su turnir i u ostalim discipliama. Marko Žarković radovao se dvostrukoj pobjedi u Tivtu, nakon što je u pojedinačnoj konkurenciji bio bolji od prošlosezonskog prvaka Crne Gore u singlu, Željka Jankovića 2:0 (12:11, 12:2), dok je drugi član Stroj Lob sastava, mladi Veljko Ljumović, zajedno sa Jovanom Sarić bio član najboljeg mješovitog dubla, pobijedivši Jovanu Zlatičanin i Andriju Jovanovića 2:0 (12:7, 12:9).

"Organizacija je bila odlična, na najboljem nivou. Tekbol se iz dana u dan razvija kao sport. Želim da se zahvalim publici što je došla u broju i čestitam mom partneru koji je odigrao odlično", rekla je Jovana Sarić, članica seniorske fudbalske reprezentacije Crne Gore.

Iz Tekbol saveza dodaju da je takmičenje na Pinama bilo i u znaku prvog takmičenja dječaka u MTL 2023. sezoni, gdje su Branko Krivokapić i Mihailo Ašanin bili bolji od para Vuk Martinović – Nedeljko Tomašević 2:1.

"Turnir Crnogorske tekbol lige u Tivtu dio je projekta 'Tekbol u Tivtu', u okviru kojeg je na teritoriji tivarske opštine postavljeno šest TEQ stolova, od čega jedan premijum sto", navode iz Saveza.

Takmičenje je otvorio Andrija Petković, potpredsjednik Opštine Tivat, koji je najavio da će Tivat sljedeće godine organizovati međunarodni turnir.

"Opština Tivat ide u korak sa vremenom, jer je tekbol, po nama, definitivno sport budućnosti. Potvrdile su to i Evrokpske igre u Krakovu, kojima smo prisustvovali, gdje je tekbol bio jedan od najposjećenijih sportova. Upravo zato smo se odlučili da šest stolova, od kojih je jedan premijum, postavimo na prostoru tivatske opštine i pružimo, prije svega mlađim generacijama, šansu da se oprobaju u ovom novom sportu koji će, moguće je, 2028. godine postati i olimpijski sport", kaže Petković.

Dodaje da je siguran da će tivatska mladost tu priliku iskoristiti.

"Posebno što se pokazalo tokom ove godine da zaista bilježimo sjajne rezultate u svim sportovima na prostoru Crne Gore, a tivatski jedriličar je vicešampion svijeta. Talenat svakako postoji, volja postoji, podrška Opštine Tivat postoji i mislim da je to garant uspjeha u tekbolu", dodao je Petković.

Osim takmičarskog dijela, kako navode iz Tekbol saveza, posjetioci su mogli sami da se oprobaju u tekbolu, a uključena su bila i djeca, kroz različite aktivacija. Takođe, članice OK Gimnazijalac demonstrirale su TEQ Voly, dok su zabavni program upotpunile članice plesnog kluba Sonrisa.

Naredna sedmica rezervisana je za Jadransku tekbol ligu (ATL), a domaćin trećeg turnira biće Zlatibor, u nedjelju, 27. avgusta.

Bonus video: