Odbojkaši igraju protiv Japana, Milenković: Odličan osjećaj; Jovović: Atmosfera je na visokom nivou

Odbojkaši sjutra i u četvrtak protiv B tima Japana igraju prijateljske mečeve pred početak Evropskog prvenstva

5721 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: oscg.me
Odbojkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: oscg.me

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore odigraće sjutra (20) i u četvrtak (17) u Kolašinu prijateljske mečeve protiv B tima Japana u sklopu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo.

U prethodne dvije godine poseban akcenat stavljen je na podmlađivanju reprezentacije. Rad sa iskusnim igračima od velikog je značaja mladim igračima, koji će protiv kvalitetnog protivnika pokušati da se nametnu selektoru Ivanu Joksimoviću za mjesto među 14 putnika za Evropsko prvenstvo.

„Osjećaj je odličan, biti dio tima i među iskusnim igračima. Spremamo se već mjesec dana za Evropsko prvenstvo, bliži se kraj priprema i čekaju nas utakmice sa Japanom. Očekujemo da ćemo u njima pružiti maksimum i pokazati za šta smo radili i trudili se u ovom periodu. Trenutno radimo na detaljima koje ćemo predstaviti na utakmicama sa Japanom i nadamo se najboljem“, rekao je za sajt Saveza mladi tehničar, Rastko Milenković.

Mladog korektora Đorđa Jovovića posebno raduje atmosfera u timu.

„Bliži se kraj priprema, imamo još dvije utakmice sa Japanom. Atmosfera u ekipi je odlična, na visokom nivou. Potrudićemo se da na ovim test utakmicama obratimo pažnju na neke detalje i da u što boljem ritmu pođemo na Evropsko prvenstvo“, kazao je Jovović.

Evropsko prvenstvo na programu je od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Izraelu, Sjevernoj Makedoniji i Bugarskoj. Crna Gora je u grupi sa selekcijama Holandije, Sjeverne Makedonije, Poljske, Danske i Češke.

Prvi meč Crna Gora igra 31. avgusta protiv Holandije.

Po četiri selekcije iz svake grupe prolaze u osminu finala, a grupa u kojoj je Crna Gora ukršta se sa grupom A u kojoj su prvak Evrope i svijeta Italija, kao i Srbija, Njemačka, Belgija, Estonija i Švajcarska

Bonus video: