Joksimović saopštio konačan spisak igrača za Evropsko prvenstvo

Evropsko prvenstvo za odbojkaše počinje 28. avgusta, a Crna Gora je u grupi sa selekcijama Sjeverne Makedonije, Holandije, Danske, Češke i Poljske

8953 pregleda 5 komentar(a)
Odbojkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: oscg.me
Odbojkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: oscg.me

Selektor odbojkaške reprezentacije Crne Gore, Ivan Joksimović odredio je konačan spisak igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Eurovolej je na programu od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Sjevernoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu. Crna Gora će mečeve igrati u Skoplju, a rivali su, osim domaćina, Holandija, Danska, Češka i Poljska.

Treći uzastopni nastup na šampionatima Starog kontinenta, Crna Gora će početi u četvrtak (17) protiv Holandije.

Nakon dana pauze, Crnu Goru očekuju tri utakmice u tri dana – prvo će 2. septembra (20) igrati protiv Sjeverne Makedonije, zatim 3. septembra protiv Danske (17), a 4. septembra protiv Češke od (20).

Nakon slobodnog dana, izabranike selektora Ivana Joksimovića 6. septembra očekuje poslednja utakmica grupne faze protiv selekcije Poljske, vicešampiona svijeta (17).

Selektoru Joksimoviću u radu će pomagati pomoćni treneri Miloš Marković i Miljan Bošković, kondicioni treneri Vladimir Živanović i Mirko Eraković, statističar Luka Zucović i fizioterapeut Nikola Vojinović, dok će Danilo Petrović biti zadužen za komunikaciju sa medijima.

Na spisku su - tehničari: Rastko Milenković, Danilo Dubak i Marko Joksimović;

korektori: Aleksandar Minić, Bojan Strugar i Đorđe Jovović;

primači servisa: Vojin Ćaćić (kapiten), Marko Bojić i Ivan Zvicer;

srednji blokeri: Blažo Milić, Luka Babić i Nikola Đurović;

libero: Jovan Delić i Milan Rovčanin.

Bonus video: