RetrOlympics - djeca se prisjetila zaboravljenih igara

Događaj u organizaciji Crnogorskog olimpijskog komiteta održan u Portonovom

3808 pregleda 7 komentar(a)
Foto: RetrOlympics
Foto: RetrOlympics

RetrOlympics, događaj u organizaciji Crnogorskog olimpijskog komiteta i Portonovog, održao se u sjajnoj atmosferi.

Na jedinstvenoj manifestaciji, gledaoci su se podsjetili brojnih, praktično zaboravljenih igara koje su oduševljale generacije.

I, što je najvažnije, mlađi su dobili ideju kako da se dodatno zabave bez upotrebe modernih tehnologija, uz to i da se fizički aktiviraju, nadmeću u duhu fer-pleja i poštuju osnovna načela olimpizma. To je i bio jedan od osnovnih razloga okupljanja, pogled ka Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

„Osmijesi su dominirali Central parkom, kao i razdragana omladina koja se zabavljala širom poligona. Muzičke stolice, ćorava baka i limbo su izazvali pravo oduševljenje. Brzina, razmišljanje, koordinacija, ali i osjećaj snalaženja u prostoru, sve to su mališani pokazali u ovim igrama. Klikeri, školica, kockice i lastiš su otvorili potpuno nove horizonte u pogledu na kreativno ispunjavanje slobodnog vremena. Mnogo buke, radosti i preokreta na poligonu za igru ‘Ne ljuti se čovječe’. Uz to i potpuno drugačiji doživljaj kada ste vi u stvari pion. Više se željela pobjeda, a bilo je i puno zabavnije”, piše u saopštenju COK-a.

RetrOlympics, Crnogorski olimpijski komitet
foto: RetrOlympics

Kako se navodi, najveće nadmetanje viđeno je u igri „Između dvije vatre”. Očekivano i najviše radosti donosili su uspješni potezi i pobjeda. Ono što je najvažnije i tu je dominirao fer-plej i moto da je važno učestvovati.

Portonovi su zbog RetrOlympicsa posjetili i brojni sportisti. Plivačica Anđela Antunović mogla je da prenese utiske sa posljednjih Olimpijskih igara, jer je nastupala u Tokiju.

Brojni vaterpolisti su se odazvali pozivu, nadaju se da će u Parizu već osjetiti sve čari Olimpijskih igara - Jovan Vujović, Vasilije Radović, Ilija Radović, Darko Đurović, Martin Gardašević, Danilo Radović i Uroš Vučurović zabavljali su se sa okupljenima.

„Ovo je druga promocija puta za Pariz. Imali smo priliku da se družimo sa djecom i da se vratimo u djetinjstvo. Odlična prilika i za nas da se zabavimo i da se prisjetimo tih nekih starih dana”, poručio je Vučurović.

RetrOlympics, Crnogorski olimpijski komitet
foto: RetrOlympics

Izazove u životu vrhunskog sportiste podijelile su i odbojkašice Melisa Cenović i Dijana Vuković.

„Zadovoljstvo mi je biti ovdje. Ovo je tek dio onoga što COK sprema u najavi Olimpijskih igara u Parizu. Super je iskustvo za djecu da se upoznaju sa sportistima, ali i sportom. Mnogo je igara ovdje, tako da nikom nije dosadno - ni djeci, ali ni nama odraslima. I ova lokacija u Portonovom je sjajna za ovakav događaj, mislim da svi uživamo”, istakla je Melisa.

Na kraju saopštenja, COK je poručio:

„Karavan Crnogorskog olimpijskog komiteta ne staje, spremite se za nove sjajne događaje”.

Bonus video: