Direktor Red Bula: Ferstapen je nedodirljiv

"Pobijediti u devet trka uzastopno je suludo, mislim da niko od nas nije mogao da zamisli da će se to neki drugi vozač postići u našoj ekipi"

2686 pregleda 0 komentar(a)
Ferstapen, Foto: Reuters
Ferstapen, Foto: Reuters

Direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je da je vozač te ekipe Maks Ferstapen "nedodirljiv", poslije njegove devete uzastopne pobjede u šampionatu Formule 1.

Ferstapen je u nedjelju pobijedio na domaćoj stazi u trci za Veliku nagradu Holandije i devetom uzastopnom pobjedom u Formuli 1 izjednačio rekord iz 2013. godine koji je postavio Sebastijan Fetel, takođe vozeći za Red Bul.

Horner je pohvalio holandskog vozača i rekao da su njegova dostignuća impresivnija, imajući u vidu pritisak sa kojim se suočava iz nedjelje u nedjelju.

"Mislim da je, tiho u sebi, veoma ponosan na ono što radi i ostvaruje. Rekord koji je Sebastijan postavio 2013... Pobijediti u devet trka uzastopno je suludo, mislim da niko od nas nije mogao da zamisli da će se to neki drugi vozač postići u našoj ekipi. Mislim da je Maks u periodu karijere u kojoj je jednostavno nedodirljiv i mislim da nijedan od ovih vozača ne bi mogao da uradi to što on radi u tom bolidu", rekao je Horner, prenio je Skaj.

Ferstapen ima 46 pobjeda u karijeri, dvostruki je svjetski šampion, a ove sezone je ubjedljivo prvi sa 339 bodova, ispred timskog kolege Serhija Peresa koji ima 201 bod.

"Biti njegov timski kolega je, u nekim aspektima, najnezavidniji posao pošto je ljestvica toliko visoko podignuta. To vrlo, vrlo teško i mislim da smo u ovom trenutku svjedoci vozača koji je najbolji u generaciji. Sjajno je gledati i učestvovati u tome, njegovom osećaju, samopouzdanju i posvećenosti", naveo je Horner.

Naredna trka vozi se 3. septembra u Monci za Veliku nagradu Italije.

Bonus video: