Crna Gora protiv Holandije počinje EP, Joksimović: Rival je kvalitetan i izazovan

Meč Crne Gore i Holandije počinje u četvrtak u 17 časova

7609 pregleda 2 komentar(a)
Odbojkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: oscg.me
Odbojkaška reprezentacija Crne Gore, Foto: oscg.me

Evropsko prvenstvo za odbojkaše počelo je u ponedjeljak, a reprezentacija Crne Gore prvi meč na kontinentalnoj smotri igra sjutra (17) protiv Holandije.

Nakon 45 dana priprema u Kolašinu, te odigranih prijateljskih mečeva sa Izraelom i Japanom ekipa Ivana Joksimovića stigla je u Skoplje, gdje će igrati mečeve grupne faze.

A prvi protivnik je Holandija. Zanimljivo, Crna Gora je prvi meč na evropskim prvenstvima u istoriji odigrala upravo protiv Holandije, prije četiri godine u Roterdamu, kada je domaćin slavio 3:0.

"Rival je izazovan, interesantan, kvalitetan. Utakmica će biti interesantna u smislu da vidimo gdje se mi nalazimo i da vidimo šta nam je potrebno za protivnike koji su ravni nama", kazao je u najavi meča selektor Ivan Joksimović.

Prva zvijezda "lala" je korektor Nimir Abdel-Aziz.

"Nimir je lider ekipe, kad su u rezultatskom deficitu, on ih je uvijek vraćao. Smatram da dosta toga do njega zavisi. Ako uspijemo da kontrolišemo njega i njegov servis, onda će biti lakše. Ali tu ima još kvalitetnih igrača. Smatram da naši iskusniji igrači imaju kvaliteta da mogu da odgovore i odigraju kvalitetnu utakmicu. Da možemo da odgovorimo na njihovu igru", poručio je selektor.

Osim Holandije, rivali u grupi koja se igra u dvorani "Boris Trajkovski" u Skoplju su domaća selekcija, Češka, Danska i Poljska. Kao cilj je postavljen plasman u drugu fazu, u koju će se plasirati po četiri najbolje reprezentacije iz svake grupe.

Grupa C, u kojoj je Crna Gora, ukrstiće se sa grupom A u kojoj su prvak Evrope i svijeta Italija, kao i Srbija, Njemačka, Belgija, Estonija i Švajcarska.

"Za ovo smo se spremali više od mjesec dana, sada treba da pokažemo sve što smo radili. Nadam se da ćemo opravdati očekivanja i plasirati se u drugi krug. Najveća šansa je protiv Danske i Sjeverne Makedonije. Atmosfera je dobra, pozitivna je hemija. Jedva čekamo da počne prva utakmica. Svi želimo da pružimo maksimum i ostvarimo što više pobjeda, kako bismo se plasirali u drugi krug. Znamo da je Holandija kvalitetna reprezentacija, da ima dobre igrače. Biće teško, ali se nećemo predati. Pružićemo maksimum pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno", rekao je libero Milan Rovčanin.

Najmlađi u ekipi je srednji bloker Nikola Đurović.

"Momci su me odlično prihvatili kao najmlađeg člana. Mnogo mi ovo znači, nije mala stvar biti na Evropskom prvenstvu. Mislim da dosta mogu da pokažem, dobro sam se uklopio. Nakon 45 dana priprema osjeća se napredak u ekipi, odlična je atmosfera. Nadamo se najboljem. Holandija je jedan od favorita, biće teško takmičiti se sa njima. Ipak, imamo velika očekivanja, vjerujemo u plasman u drugi krug", rekao je odbojkaš bjelopoljskog Jedinstva.

Osim Sjeverne Makedonije domaćini prvenstva su Italija, Bugarska i Izrael.

MEČEVI CRNE GORE NA EP

Četvrtak, 31. avgust

17.00h Crna Gora - Holandija

Subota, 2. septembar

20.00h Sjeverna Makedonija - Crna Gora

Nedjelja, 3. septembar

17.00h Danska - Crna Gora

Ponedjeljak, 4. septembar

20.00h Češka - Crna Gora

Srijeda, 6. septembar

17.00h Crna Gora - Poljska

Bonus video: