Hamilton u Mercedesu do 2025, ostaje i Rasel

"Nikada nismo bili gladniji za pobjedama. Izvukli smo pouke iz svakog uspjeha, ali i iz svakog neuspjeha", poručio je sedmostruki svjetski šampion

4221 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sedmostruki svjetski šampion Formule 1 Luis Hamilton je produžio ugovor sa Mercedesom do kraja 2025. godine, a isto je učinio i njegov timski kolega Džordž Rasel.

Hamilton je jedan od najboljih vozača svih vremena, a u karijeri je ostvario 103 pobjede i rekordne 104 pol pozicije.

Poslije višemjesečnih spekulacija o ugovoru, Hamilton je potpisao novi dvogodišnji.

"Svakog dana sanjamo da budemo najbolji, a prošlu deceniju smo zajedno posvetili ostvarenju tog cilja. Dolazak na vrh se ne dešava preko noći ili za kratko vrijeme, za to su potrebni posvećenost i naporan rad i bila je čast upisati se u istoriju sa ovim nevjerovatnim timom", rekao je 38-godišnji Hamilton.

On je u Mercedesu od 2013. godine i za to vrijeme je osvojio šest opd sedam titula.

Posljednje dvije sezone je u sjenci Maksa Ferstapena.

"Nikada nismo bili gladniji za pobjedama. Izvukli smo pouke iz svakog uspjeha, ali i iz svakog neuspjeha. Naša priča nije završena, odlučni smo da zajedno postignemo više i nećemo se zaustaviti dok to ne uradimo", dodao je Hamilton.

Rasel je, s druge strane, 2022. godine iz Vilijamsa prešao u Mercedes, imao je dobru debitantsku sezonu u kojoj je ostvario jedinu pobjedu ekipe i završio ispred Hamiltona u šampionatu.

"U ovoj ekipi sam odrastao otkako sam došao u juniorski program 2017. godine. To je moj dom i fantastičan je osjećaj produžiti saradnju do 2025. Želio sam da opravdam ukazano povjerenje koje su mi ukazali Toto Volf i ostatak ekipe", isstakao je Rasel.

Bonus video: