Na Ivanovim koritima završen treći ljetnji karate kamp Juniora

U organizaciji podgoričkog karate kluba Junior, održan je treći po redu ljetnji karate kamp „Lovćen 2023“

3113 pregleda 1 komentar(a)
Trofejna takmičarka i selktorka Milena Milačić vodila je kate treninge, Foto: KK Junior
Trofejna takmičarka i selktorka Milena Milačić vodila je kate treninge, Foto: KK Junior

U organizaciji podgoričkog karate kluba Junior, održan je treći po redu ljetnji karate kamp „Lovćen 2023“, koji je okupio preko 60 učesnika na Ivanovim koritima.

Pored takmičara iz tog podgoričkog kluba, koji je osnovala naša trofejna karatistkinja Milena Milačić, kampu su prisustvala i djeca iz drugih crnogorskih klubova, ali i članovi muške seniorske ekipe, osvajači bronzane medalje na poslednjem seniorskom prvenstvu Evrope: Vladimir Mijač, Arijan Kočan, Kenan Nikočević i Nikola Milić, koji su na Ivanovim koritima odradili posljednje pripreme pred Balkansko prvenstvo a ujedno su radili i kao treneri u kampu.

Trenerski tandem Almir Cecunjanin i Tanja Dukić vodili su treninge takmičarima u borbama.

Tanja Dukić je mlade polaznike obučavala borbi
Tanja Dukić je mlade polaznike obučavala borbifoto: KK Junior

"Organizacija ljetnjeg kampa, koju sprovodimo kao uvod u drugi dio takmičarske godine, pokazala se kao važan segment u poboljšanju fizičke i psihološke pripreme djece za učešće na nacionalnim i međunarodnim turnirima. Za sve učesnike kampa ovo je bila izuzetna prilika da treniraju sa nekim od najboljih takmičara i trenera iz Crne Gore“ saopštila je Milena Milačić.

Već pola decenije, veliku pomoć u razvoju kluba Milačić ima od nekadašnje klupske i reprezentativne drugarice Tanje Dukić, koja je zajedno sa Almirom Cecunjaninom vodila treninge takmičarima u borbama.

"Zadovoljstvo je raditi u ovom trenerskom timu i prenijeti svoja karate znanja novim generacijama. Naš je zajednički cilj da djeci pored karate vještina prenesemo i neke vrijednosti koje će im biti od koristi u životu. Cilj nam je da im pomognemo da zavole sport, da isti postane sastavni dio njihovih života i naravno da onim najtalentovanijim i najupornijim pomognemo u ostvarivanju najvećih sportskih dometa.“ istakla je Dukić.

Gostujući trener na kampu, Almir Cecunjanin, zadovoljan je organizacijom i dosadašnjom saradnjom karate klubova:

"Raduje što je kamp iz godine u godinu sve masovniji, to potvđuje posvecenost i dobar rad trenera. Vidimo se sljedece godine na nekom novom mjestu", rekao je trener KK Bar i član selektorskog tima, Cecunajnin.

Karatisti Juniora i Bara već od ponedjeljka nastavljaju sa treninzima u svojim klubovima, a u toku je i upis novih članova u oba kluba.

Bonus video: