Željom i energijom bi da rastuže Skoplje

Eurovolej: Odbojkaši Crne Gore večeras u Skoplju protiv jednog od domaćina, Sjeverne Makedonije (20 h). Tim Ivana Joksimovića traži pobjedu kako bi ostao u trci za plasman u osminu finala

11291 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Cev.lu
Foto: Cev.lu

Nakon snažnog otpora u sva tri seta u porazu od Holandije, crnogorski odbojkaši večeras u 20 sati igraju meč drugog kola grupe C 33 Eurovoleja, i to protiv jednog od domaćina, Sjeverne Makedonije u dvorani “Boris Trajkovski”.

Izabranici Ivana Joksimovića znaju šta ih očekuje, ali gaje nadu da mogu do prve od dvije željene pobjede, koje bi mogle da donesu plasman u osminu finala.

Sjeverna Makedonija je na startu preokretom dobila Dansku sa 3:1, a u našem taboru smatraju da znaju sve o rivalu pred utakmicu koja zatvara današnji program Evropskog prvenstva.

- Prisustvovali smo meču Sjeverne Makedonije i Danske, bilo je oko 3.000 ljudi i stvarno Makedonci bodre svoju ekipu na divan način i biće izazovno igrati, ali biće sigurno i lijep ambijent. Vjerujem da ćemo uživati u njemu, a vjerujem i da smo ravnopravan rival i sa Sjevernom Makedonijom i sa Danskom. Protiv njih ćemo i tražiti šansu za prolazak u drugi krug - istakao je korektor naše selekcije Bojan Strugar.

Posljednji zvanični meč Crna Gora je sa Sjevernom Makedonijom odigrala prije deceniju i izgubila sa 3:0, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. U međuvremenu je bilo prijateljskih odmjeravanja snaga, a večeras u Skoplju u našem timu smatraju da im slijedi najvažnija utakmica.

- Teško je prognozirati kakav će meč biti. Mi smo i van terena prijatelji i družimo se, ali očekujem veliku borbu, tešku i neizvjesnu utakmicu i vjerujem u svoje saigrače, vjerujem u ekipu i u ono što smo radili u proteklom periodu. Naravno, vjerujem u pobjedu - dodao je Strugar.

U pripremi utakmice naša ekipa je posebnu pažnju posvetila analizi poraza od Holandije.

- Utakmica s ekipom Holandije nam je pokazala dvije stvari na koje treba da obratimo pažnju u narednom meču. Uvidjeli smo gdje smo napravili greške i to neiskustvo koje nas je koštalo u završnicama setova. Isto tako, Holandija je ekipa koja je znala to da iskoristi. Nadamo se da ćemo te stvari ispraviti i da će to prevagnuti u naredne dvije utakmice u našu korist. Očekujemo da ćemo doći do dvije željene pobjede u grupi - optimista je tehničar Danilo Dubak.

Danas u 17 sati u našoj, grupi C, snage će odmjeriti Holandija i Češka. Česi su već odigrali dva meča, upisali su trijumf nad Danskom (3:1) a maksimalno su poraženi od lidera i prvog favorita, Poljske.

Bonus video: