Odbojkaši nemoćni u duelu sa domaćinom, sa Danskom i Češkom posljednje šanse za osminu finala

Tim Ivana Joksimovića ubjedljivo poražen od Sjeverne Makedonije u Skoplju u grupi C Evropskog prvenstva - 3:0 (25:22, 25:18, 25:20)

33233 pregleda 32 reakcija 23 komentar(a)
Marko Bojić na večerašnjoj utakmici, Foto: CEV
Marko Bojić na večerašnjoj utakmici, Foto: CEV

Prva od tri realne šanse za pobjedu na Evropskom prvenstvu je propuštena. Zapravo, nije je ni bilo - odbojkaši Crne Gore su poraženi od Sjeverne Makedonije 3:0 (25:22, 25:18, 25:20), pa ih čeka pakleno težak zadatak da se domognu osmine finala.

Ključni će biti dueli sa Danskom u nedjelju i Češkom u ponedjeljak, u kojima su izabranicima Ivana Joksimovića potrebne pobjede, i to rezultatom 3:0 ili 3:1, kako ne bi zavisili od drugih u borbi za 4. mjesto u grupi C. Prva tri su neuhvatljiva...

"Crveni" su dobro počeli prva dva seta - u prvom su vodili 5:1, u drugom 7:4, ali su brzo tonuli pred naletima izabranika nesuđenog selektora Crne Gore, Joška Milenkoskog, koje je nosio huk sa tribina dvorane "Boris Trajkovski".

Za obračun je raspoložen bio samo kapiten Vojin Ćaćić, koji je servisima vraćao u život svoj tim, ali to nije bilo dovoljno.

Upravo je Ćačić bio tragičar, jer nije iskoristio kontru pri vođstvu Makedonaca 22:20 u 3. setu, čime je definitivno stavljena tačka na meč.

Tako je i nastavljen crni niz Crne Gore na kontinentalnim prvenstvima, jer su izgubili već 21 set zaredom.

Uz tu brojku, ali i igru pokazanu večeras i prije dva dana protiv Holandije, teško je očekivati da išta može da se uradi u Skoplju. Ali, dok ima nade, mora se igrati...

Ćaćić je osvojio 12 poena protiv Makedonaca (četiri asa), Ivan Zvicer 11, Aleksandar Minić devet, Luka Babić i Marko Bojić po pet, Đorđe Jovović tri, Blažo Milić dva, a Đorđe Jovović jedan.

Domaće su predvodili Nikola Đorgijev sa 20 i Aleksandar Ljaftov sa 14 poena.

Bonus video: