Joksimović: Podlegli smo pritisku, ali nije sve izgubljeno

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore sinoć izgubila od Sjeverne Makedonije (3:0), a danas (17) u trećem kolu igra sa Danskom

11074 pregleda 8 komentar(a)
Detalj sa utakmice protiv Sjeverne Makedonije, Foto: oscg.me
Detalj sa utakmice protiv Sjeverne Makedonije, Foto: oscg.me

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore izgubila je sinoć od Sjeverne Makedonije (3:0) u drugom kolu Evropskog prvenstva.

Nakon utakmice, selektor Ivan Joksimović rekao je da je ekipa podlegla pritisku, ali da i dalje ima šansu za plasman u naredni krug.

Crna Gora danas (17) igra sa Danskom, a sjutra sa Češkom. U tim mečevima potrebne su pobjede, i to rezultatom 3:0 ili 3:1, kako ne bi zavisili od drugih u borbi za 4. mjesto u grupi C.

„Nadali smo se boljem rezultatu, mnogo boljoj igri. Činjenica je da smo podlegli pritisku, činjenica je da smo jednostavno izgoreli u „vrućoj“ atmosferi. Nismo bili na nivou na kojem objektivno možemo da budemo, na kojem objektivno imamo kvalitet. Progutala nas je nervoza i želja, vjerovatno za pobjedom i za ambicijom koju smo tražili na početku priprema, na prvom okupljanju, a to je prolaz u drugi krug. Smatram da se drugom utakmicom ne završava Evropsko prvenstvo. I dalje treba da igramo, treba da se pregrupišemo“, kazao je Joksimović nakon utakmice.

Plasman u drugu fazu izboriće četiri selekcije iz svake grupe.

„Treba da se fokusiramo na nešto što je ispred nas. Mi moramo da budemo svjesni veličine takmičenja, toga gdje smo došli, koga predstavljamo, tako da jednostavno moramo da se borimo za grb, moramo da damo sve od sebe i da na pravi način predstavljamo crnogorsku odbojku. Ponavljam, nije sve izgubljeno poslije dva kola. Nije lako, ali kadri smo da popravimo stvari koje danas nisu bile dobre“, poručio je Joksimović.

Dok ima nade, mora se igrati...

"Čestitao bih reprezentaciji Sjeverne Makedonije na zasluženoj pobjedi. Bili su definitivno bolji tim od nas i nekako su bili odlučniji u namjeri da dobiju utamicu. Mi smo ušli energično i sve je išlo svojim tokom, međutim ne znam šta se desilo. Odjednom, kao da smo izgubili energiju, možda i koncentraciju. Gubili smo lake poene, a teško smo dolazili do naših, pa je utakmica otišla u skroz drugom smjeru. Znali smo od početka da su nam utakmice sa Sjevernom Makedonijom i Danskom utakmice koje treba da dobijemo da bismo imali lakši put do prolaska grupe", rekao je korektor Aleksandar Minić.

Ekipa će danas protiv Danske dati sve od sebe da dođe do trijumfa.

"Još ništa nije izgubljeno, imamo još tri utakmice u grupi i daćemo sve od sebe da probamo da napravimo rezultat. Navijači su nam tokom čitave utakmice davali energiju, ovim putem bih im zahvalio što su došli da nas podrže u tolikom broju i daćemo sve od sebe da protiv Danske bude bolja igra i rezultat“, kazao je korektor Aleksandar Minić.

Bonus video: