Ovo se čekalo četiri godine: Crna Gora savladala Dansku, sa Češkom za osminu finala

Izabranici Ivana Joksimovića slavili 3:1 (18:25, 31:29, 25:22, 25:23) i ostali u igri za nokaut fazu. Meč odluke sjutra u 20 časova protiv Češke, nova tri boda bi otvorila vrata osmine finala

39366 pregleda 198 reakcija 21 komentar(a)
Luka Babić prolazi prvi tempo, Foto: CEV
Luka Babić prolazi prvi tempo, Foto: CEV

Prije dvije godine, odbojkaši Crne Gore nisu osvojili ni set na Evropskom prvenstvu.

Nisu uspjeli ni na prva dva meča na 33. šampionatu Starog kontinenta protiv Holandije i Sjeverne Makedonije, izgubili su i prvi dio igre od Danaca, a onda u drugom iskoristili sedmu set-loptu.

To kao da im je dalo krila - izabranici Ivana Joksimovića su upisali prvu pobjedu poslije četiri godine na velikim takmičenjima, osvojili tri velika boda jer su slavili 3:1 (18:25, 31:29, 25:22, 25:23), i ostali u igri za osminu finala.

Meč odluke "crveni" će igrati sjutra (20 časova) protiv Češke u dvorani „Boris Trajkovski” u Skoplju.

Zanimljivo, tu posljednju pobjedu 2019. su upisali baš protiv Češke na zatvaranju grupne faze, ali je bila Pirova - završeno je 3:2, a trebalo im je 3:0 ili 3:1.

I sada bi pobjeda sa maksimalno jednim izgubljenim setom otvorila vrata nokaut faze, jer Joksimovićev tim u slučaju osvajanja nova tri boda ne bi zavisio od drugih...

Đorđe Jovović je bio najefikasniji sa 20 poena, 19 Marko Bojić, koji je stavio tačku na meč iskorišćenom kontrom, Ivan Zvicer je osvojio 10, Blažo Milić osam, Luka Babić šest, a Rastko Milenković dva.

Kapiten Vojin Ćaćić, koji je bio vrlo kritičan i prema sebi, ali i prema taktici selektora nakon sinoćnjeg poraza od Sjeverne Makedonije, danas nije ulazio u igru zbog povrede.

Bonus video: