Odbojkaši uglas: Pokazali smo karakter, protiv Češke na pobjedu

„Kad imate ovako karakternu ekipu, sve je moguće. Otvorila nam se šansa u koju smo vjerovali, protiv Češke imamo čemu da se nadamo i nastavljamo ambiciju sa kojom smo došli u Skoplje. Došli smo u situaciju da razmišljamo o nečem velikom”, poručio je selektor Ivan Joksimović nakon trijumfa nad Danskom (3:1)

14199 pregleda 57 reakcija 4 komentar(a)
Foto: CEV
Foto: CEV

Pobjedom nad Danskom (3:1), odbojkaši Crne Gore su ostali u igri za plasman u osminu finala 33. Eurovoleja.

Meč odluke igraće sjutra (20 časova) protiv Češke, a selektor Ivan Joksimović priznaje da se sada lakše diše.

„Sad je mnogo lakše i sve je mnogo ljepše nakon pobjede koja je izvojevana velikim karakterom, voljnim momentom i kvalitetom. Jako nam je teško pao poraz od Makedonije, imali smo otvoreni sastanak, porazgovarali kao ljudi i došli do zaključaka. Izašli smo hrabro, pobijedili ekipu za koju smatram da je izuzetno interesantna, jer igra brzu, agresivnu odbojku”, rekao je Joksimović.

Pred početak šampionata, dueli sa Makedoncima i Dancima su određeni kao najveće šanse za selidbu u Bari. Prva šansa je propuštena, druga nije, pa pred sjutrašnji duel nada postoji.

„Kad imate ovako karakternu ekipu, sve je moguće. Otvorila nam se šansa u koju smo vjerovali, protiv Češke imamo čemu da se nadamo i nastavljamo ambiciju sa kojom smo došli u Skoplje. Došli smo u situaciju da razmišljamo o nečem velikom”.

Joksimović cijeni Čehe, ali vjeruje u svoj tim.

„To je jako kvalitetna ekipa, sa dosta igrača koji igraju u ozbiljnim evropskim klubovima. Danci su protiv njih pokazali koliko su nezgodni i koliko ova naša pobjeda dobija na značaju. Ako budemo imali ovu energiju i voljni momenat, kao i publiku iz Crne Gore, koja nam je sve vrijeme davala vjetar u leđa, mogli bismo do pobjede koja bi nam donijela drugi krug”, zaključio je selektor.

I Marko Bojić je bio veoma srećan.

„Osjećaj je prelijep. Prethodna noć je bila teška. izgubili smo od Makedonaca, a znali smo da smo na toj i ovoj utakmici trebalo da tražimo prolaz u osminu finala. Nismo iskoristili prvu šansu, bilo je teško da prebrodimo te momente, ali smo smogli snage. Ujedinili smo se, ispoštovali sve taktičke zamisli i velikom borbenošću, emocijom i zajedništvom došli do tri boda”, naglasio je iskusni primač servisa.

Protiv Čeha je šansa za selidbu u Bari i najveći uspjeh u istoriji crnogorske odbojke.

„Ove stvari pokazuju karakter naše reprezentacije. Poslije teških trenutaka smo se izdigli, smogli snage, pokazali vrhunski kvalitet i izvojevali veliku pobjedu. To bi trebalo da nas raduje i bude nam vodilja za budućnost. Češka je kvalitetnija reprezentacija i od Makedonije i od Danske, ali nisu to velike razlike, već nijanse. Imamo lijepo iskustvo sa Česima sa Evropskog prvenstva 2019, dobili smo ih i mislim da sjutra imamo veliku šansu da pobijedimo. Vjerujemo u to”, jasan je Bojić.

Šansu na poziciji korektora je dobio 21-godišnji Đorđe Jovović i osvojio 20 poena.

„Puno mi ovo znači, ali ne bih isticao sebe, već pohvalio sve momke koji su bili u igri. Pokazali smo karakter, želju i energiju, to nas je krasilo do kraja i donijelo rezultat u našu korist. Bilo je mnogo teško, jer smo sinoć izgubili sa maksimalnih 3:0. Imali smo sastanak, igrači su poslušali selektora i završilo se na ovako lijep način”, naglasio je Jovović i najavio meč odluke:

„Prostudiraćemo Čehe kao i dosadašnje rivale. Biće teška utakmica, opet ćemo dati sve od sebe i mislim da imamo prostora za optimizam”.

Bonus video: