Na oproštaju protiv odbojkaškog velikana

Odbojkaši Crne Gore u posljednjem meču EP igraju sa Poljskom (17 časova), Aleksandar Minić se oprašta od reprezentacije

11686 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Cev
Foto: Cev

Za manje od 50 sati od subote do ponedjeljka veče, odbojkaši Crne Gore su odigrali tri meča na 33. Evropskom prvenstvu. Epilog je svima poznat - upisali su maksimalne poraze od Sjeverne Makedonije i Češke, te pobjedu nad Danskom (3:1), a bile su im potrebne dvije. Zbog toga će poslije današnjeg duela sa Poljskom (17 časova) završiti nastup na kontinetalnoj smotri, ali je utisak bolji nego prije dvije godine, kada nije osvojen ni set, a sada su uzgred lansirani i neki mladi igrači, na kojima će se u budućnosti temeljiti igra reprezentacije.

Kapiten “crvenih” Vojin Ćaćić je povrijedio trbušni mišić na utakmici sa Makedoncima, zbog čega se pomjerio na poziciju libera, a na primaču ga je zamijenio Jovan Delić. Više od povrede ga i sada boli rezultat s tog meča.

- Očekivali smo svi mnogo više protiv Makedonaca, dopustili smo da taj meč prođe pored nas. Nismo dali sve od sebe, izgorjeli smo u želji pred 5.000 ljudi. Pobjedom protiv Danaca smo podigli atmosferu u ekipi, ali se u duelu sa Češkom osjetio umor - istakao je 33-godišnji Baranin.

Na oproštaju od Skoplja, tim Ivana Joksimovića čeka najveći izazov jer je Poljska jedan od favorita za zlato.

- Poljska je svjetski vicešampion, nema tu prevelikog mudrovanja. Favorit je, na nama je da odigramo slobodno, opušteno i osvojimo što više poena - poručio je Ćaćić.

Duel s aktuelnim osvajačem Lige nacija i vicešampionom svijeta biće posljednji u nacionalnom dresu za korektora Aleksandra Minića.

- U karijeri svakog odbojkaša znači da, u bilo kom trenutku, igra protiv Poljske, a pogotovo na kraju reprezentativne karijere. Inspiracije mi neće faliti, zadovoljstvo mi je da se na taj način oprostim od dresa nacionalnog tima. U reprezentaciji sam od 2011. godine, prošlo je dosta igrača i svaka akcija je bila lijepa na svoj način. Bilo je dosta uspona i padova, ali i divnih momenata, po njima ću pamtiti ovaj dres. Žao mi je samo što moje posljednje takmičenje nije završeno na drugačiji način - naglasio je Minić.

Bonus video: