Poljska je druga dimenzija za crnogorske odbojkaše, Minić ispraćen ovacijama

Tim Ivana Joksimovića na oproštaju od 33. Evropskog prvenstva poražena od aktuelnog svjetskog vicešampiona i osvajača posljednjeg izdanja Lige nacija - 3:0 (25:14, 25:11, 25:12). Aleksandar Minić odigrao posljednji meč u dresu reprezentacije

10818 pregleda 79 reakcija 9 komentar(a)
Rekao zbogom nacionalnom timu: Aleksandar Minić napada blok Poljaka, Foto: CEV
Rekao zbogom nacionalnom timu: Aleksandar Minić napada blok Poljaka, Foto: CEV

Protiv jedne od najjačih reprezentacija svijeta bilo je iluzorno očekivati išta, ogromna razlika u kvalitetu se samo pretočila na teren - odbojkaši Crne Gore su na oproštaju od 33. Evropskog prvenstva poraženi od Poljske 3:0 (25:14, 25:11, 25:12), a cijeli meč, sa desetominutnom pauzom između 2. i 3. seta, trajao je tek sat i 11 minuta.

Aktuelnom svjetskom vicešampionu i osvajaču posljednjeg izdanja Lige nacija bila su neophodna dva seta da i teoretski obezbijedi 1. mjesto u grupi C.

Pitanje da li će to uspjeti se nije ni postavljalo, jasno je da ni mnogo bolji timovi ne bi imali šta da traže protiv Lukaša Kačmareka, Vilfreda Leona i ostalih, pa je Ivan Joksimović malo "promiješao" karte.

Selektor je dao šansu dizaču Danilu Dubaku i primaču Jovanu Deliću, kasnije je ušao i 17-godišnji bloker Nikola Đurović (prvi poen upisao blokom nad Leonom), a i Aleksandar Minić je na posljednjem meču u dresu reprezentacije dobio prednost nad Đorđem Jovovićem.

Crna Gora je donekle ravnopravna bila samo u 1. setu, kada je držala minus dva do 11:13.

Tada je krenula serija Poljaka, koji su pojačali ritam i dvocifrenom razlikom dobili sva tri seta.

Utakmicu na kojoj je legendarni Nikola Grbić, koji sada sjedi na klupi Poljske, proslavio 50. rođendan, obilježio je, ipak, Minićev oproštaj - iskusni korektor je izašao pri rezultatu 3:10 u 3. setu, a svi u dvorani "Boris Trajkovski", uključujući i brojne navijače Poljske, ustali i ovacijama ga ispratili u reprezentativnu penziju...

Minić je meč završio sa 10 poena, Marko Bojić je osvojio šest, Delić četiri, Ivan Zvicer, Bojan Strugar i Blažo Milić po dva, a Đurović i Luka Babić po jedan.

Bonus video: