Podgorica opet u znaku ping ponga, u subotu prvi kvalifikacioni turnir

U subotu i nedjelju odigraće se prva četiri kvalifikaciona turnira drugog izdanja manifestacije ''PG ping pong - tenis stoni u tvojoj zoni!''.

2893 pregleda 0 komentar(a)
Prvo izdanje ping pong turnira bilo više nego uspješno, Foto: STK Spin
Prvo izdanje ping pong turnira bilo više nego uspješno, Foto: STK Spin

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada u saradnji sa STK Spin u subotu i nedjelju organizuje prva četiri kvalifikaciona turnira drugog izdanja manifestacije ''PG ping pong - tenis stoni u tvojoj zoni!''.

Zbog velikog interesovanja za takmičenje u muškom, a značajno skromnijeg u konkurenciji dama, došlo je do promjene u sistemu takmičenja: umjesto po četiri, biće održano šest pojedinačnih turnira za muškarce, a dva za žene.

Prva dva muška turnira na programu su u subotu 9. septembra, na stolovima za stoni tenis u Njegoševom parku, sa početkom u 10 i 12 časova, dok će dan kasnije u Tološkoj šumi, u istim terminima, biti održan treći turnir za muškarce i prvi za takmičarke.

Na svakom turniru prijavljeni sugrađani će biti podijeljeni u četiri grupe po četiri igrača, u kojima će igrati po sistemu ''svako sa svakim'' na jedan dobijeni set do 15 poena. Po dva najbolja takmičara iz svake grupe izboriće plasman u eliminacionu rundu, čiji će pobjednici, njih četiri, zavrijediti prolaz na završni turnir.

Naredni turniri na programu su 16. septembra (dva muška turnira na Pobrežju) i 17. septembra (muški i ženski turnir na Bulevaru Ivana Crnojevića).

Organizatori su saopštili da je za muškarce na Pobrežju ostalo još 6 slobodnih mjesta, koliko i za žene na turniru dan kasnije. Zainteresovani ljubitelji rekreativnog igranja stonog tenisa mogu se prijaviti na mejl: pingpongpodgorica@gmail.com.

Finalni turnir, koji je planiran za 23. septembar u ''Bemax parku'' u Ulici Meše Selimovića, biće ekipnog karaktera: najbolja 32 kvalifikanta će voljom žrijeba biti raspoređena u 8 ekipa sa po 4 takmičara (tri muškarca i žena), koje će se boriti za nagradni fond od 1500 eura (700 eura za pobjednike, 500 za drugoplasirani i 300 za trećeplasirani tim).

Bonus video: