Kolakovićeva Srbija pala poslije 70 poena u 3. setu, Poljska ide u polufinale

Pitanje pobjednika riješeno u najdužem setu na ovom šampionatu, trećem, koji je trajao 44 minuta. Poljaci su iskoristili osmu set-loptu, a tim Igora Kolakovića ih je ispustio četiri. Na kraju je bilo 3:1

12319 pregleda 6 komentar(a)
Igor Kolaković na večerašnjem meču, Foto: CEV
Igor Kolaković na večerašnjem meču, Foto: CEV

Dugo su prijetili odbojkaši Srbije jednoj od najboljih selekcija svijeta, ali su na kraju morali da čestitaju Poljskoj, koja je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva slavila 3:1 (26:28, 25:15, 36:34, 25:17).

Pitanje pobjednika je riješeno u najdužem setu na ovom šampionatu, trećem, koji je trajao 44 minuta. Poljaci su iskoristili osmu set-loptu, a tim Igora Kolakovića ih je ispustio četiri.

Tada kao da je stavljena tačka na meč, jer su oslabljeni „orlovi” ostali bez samopouzdanja, što je svjetski vicešampion i osvajač Lige nacija iskoristio i rutinski izborio polufinale sa Slovenijom.

Lukaš Kačmarek je predvodio izabranike Nikole Grbića sa 21 poenom, Vilfredo Leon je osvojio 19, Aleksander Slivka 13...

U poraženom timu, dvocifren broj poena su osvojili Dražen Luburić (19) i Miran Kujundžić (18), a kapiten i najbolji igrač Srbije, Uroš Kovačević, ušao je samo u 2. setu, jer se još nije oporavio od povrede.

Osim Slovenije i Poljske, u polufinalu je i Francuska, koja čeka pobjednika večerašnjeg duela između domaćina - svjetskog i evropskog prvaka Italije protiv Holandije.

Bonus video: