Završen šesti Kup Nikšića u padobranstvu

Predsjednik opštine Nikšić uručio je priznanja najboljim padobrancima u pojedinačnom skoku i najboljim ekipama.

2030 pregleda 0 komentar(a)
Završen šesti Kup Nikšića u padobranstvu, Foto: Opština Nikšić
Završen šesti Kup Nikšića u padobranstvu, Foto: Opština Nikšić

U organizaciji aeroklubova „Onogošt“ i „Nikšić“, a u sklopu „Septembarskih dana“, na Kapinom polju je od 14. do 17. septembra održano međunarodno takmičenje – šesti Kup Nikšića u padobranstvu. Na takmičenju su učestvovale ekipe iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Sjeverne Makedonije.

„Ove godine takmičenje je bilo bogatije za jednog neobičnog učesnika, 90-godišnjeg Ibrahima Kalesića iz Tuzle, trostrukog ex-Yu rekordera, sa preko 1.500 skokova, aktivnog čak od 1951, evropskog i svjetskog rekordera. Predsjednik Opštine Marko Kovačević mu je poželio dobrodošlicu u Nikšić, ali i na sljedeći padobranski kup, koji će se organizovati pod pokroviteljstvom Opštine“, navodi se u saopštenju Opštine.

Padobranstvo
foto: Opština Nikšić

Kovačević je uručio priznanja najboljim padobrancima u pojedinačnom skoku i najboljim ekipama.

Padobranstvo
foto: Opština Nikšić

„Opština Nikšić je i ove godine aktivno učestvovala u organizacionom dijelu još jednog sportskog takmičenja međunarodnog karaktera. Kovačević je poručio da će Nikšić i u narednom periodu biti destinacija u kojoj će se organizovati takmičenja međunarodnog karaktera, a da će Opština biti uvijek konstruktivan partner u valorizaciji ideja i akcija koje imaju za cilj promociju grada na kulturnoj, sportskoj i turističkoj mapi Balkana i Evrope“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: