Za Crnu Goru 88 medalja na Balkan openu i ukupno treće mjesto

Podgorica je tokom vikenda bila domaćin jakog džu džicu takmičenja

4465 pregleda 1 komentar(a)
Sa takmičenja u Podgorice, Foto: Džu Džicu savez Crne Gore
Sa takmičenja u Podgorice, Foto: Džu Džicu savez Crne Gore

Turnir sa 24 države, 88 medalja i na kraju ukupno treće mjesto za Crnu Goru.

Naša džu džicu selekcija 18. Balkan open u Podgorici osvojila je 28 zlatnih, 25 srebrnih i 35 bronzanih medalja.

Ispred Crne Gore na ovom šampionatu našle su samo Rumunija sa 172 medalje i Ukrajina sa 89 medalje - jednom više od naših takmičara. Brojčano više medalja od Crna Gore i Ukrajine osvojila je Grčka, ali je od 93 odličja od njih 43 bilo bronzanog sjaja.

"Želim da čestitam svim takmičarima na njihovim izvanrednim performansima i sportskom duhu tokom cijelog turnira. Vaša posvećenost i talenat postavili su visoke standarde i pokazali da džiu džicu ima sjajnu budućnost", poručio je predsjednik Saveza Miloš Ašanin.

Na šampionatu su učestvovale i Poljska, Bosna i Hercegovina, Italija, Bugarska, Belgija, Srbija, Francuska, Mađarska, Kipar, Španija, Slovenija, Holandija, Švedska, Sjeverna Makedonija, Izrael, Austrija, Brazil, Danska, Kongo i Hrvatska.

"Ovaj turnir, koji je okupio vrhunske sportiste i stručnjake iz 24 zemlje svijeta, bio je ne samo prilika za takmičenje i promociju našeg sporta već i prvoklasna demonstracija timskog rada i podrške koju smo dobili od različitih pojedinaca i raznih institucija", dodao je Ašanin.

Iz Saveza navode da je Podgoricu tokom šampionata posjetilo preko dvije hiljade ljudi, kako takmičara tako i službenih lica.

Takmičari Stare Varoši donijeli 21 medalju, Pitbulla četiri

Iz podgoričkog kluba Stara Varoš saopštili su da se u reprezentaciji Crne Gore našlo 28 njihovih takmičara, a da su izabranici trenera Mladena Jokmanovića osvojili su 21 medalju - sedam zlatnih, šest srebrnih i osam bronzanih).

Kako su naveli zlata su osvojili: Jana Boljević, Jelena Jovanović, Balša Sinđić, Elena Jovanović, Andrej Pajović, Branka Mujović, Nikola Perović, srebra Jovan Arčon, Luka Boljević, Vladimir Pejović, Vladimir Pejović, Stefan Jovanović, Dobrivoje Janković, dok su bronzani bili Sinđić, Vuk Džudović, Nikola Mitrović, Uroš Tomić, Petar Džudović, Petar Ilin, Oleg Ilin i Marko Maraš.

Četiri medalje Crnoj Gori su donijili i takmičari Pitbulla iz Podgorice.

Odličja su iz ekipe koju trenira Davor Marković osvojili Emir Delijić (srebro), Andrija Zlajić (srebro), Matija Vlahović (bronza), Luka Božović (srebro) i Peđa Božović (bronza).

Bonus video: