Budva domaćin još jednog EP u boksu

Evropsko prvenstvo za seniore i seniorke do 22 godine održaće se od 10. d0 20. novembra

5379 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: BK Budva
Ilustracija, Foto: BK Budva

Četvrto kontinentalno takmičenje u boksu stiže u na crnogorsko primorje.

Nakon što je već organizovala tri šampionata Starog kontinenta u nekoliko kategorija, Budva će sada biti i domaćin Evropskog prvenstva za seniore i seniorke do 22 godine.

Takmičenje je zakazano od 10. do 20. novembra, a kako su saopštili iz Bokserskog kluba Budva do te odluke je došlo na hitnoj sjednici Evropske Bokserske Federacije.

"Na toj sjednici jednoglasno je izglasano da se prvenstvo Evrope seniora i seniorki do 22 godine (U-22) prebaci u Budvu, umjesto u prvobitno planiran Baku. Razlog tome je zato što Bokserski savez Azerbejdžana nije na vrijeme potpisao ugovor i obezbjedio tražene uslove te je rukovodstvo EUBC-a brzo reagovalo kako ne bi doveli u pitanje organizaciju ovog velikog takmičenja", navode iz BK Budva.

Ponosni su na još jedno priznanje.

"Taj čin još jednom potvrđuje koliko povjerenje ima Bokserski savez Crne Gore na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Klemenkom u strukturama čelnih ljudi boksa Evrope i svijeta. Takođe raduje i činjenica što su Budva kao grad i naš klub koji i dalje radi u podrumu prepoznati kao jedan od velikih centara boksa", navode u saopštenju.

Bonus video: