Pobjednike ping pong turnira odlučiće sjutrašnje takmičenje

Završni turnir manifestacije ''PG ping pong - tenis stoni u tvojoj zoni!'', počeće sjutra u 12 sati u ''Bemax parku'' (novouređeni dio Tološke šume)

2710 pregleda 27 reakcija 0 komentar(a)
Završni turnir počeće minutom ćutanja kao omaž Anđeli Burzanović, Foto: STK Spin
Završni turnir počeće minutom ćutanja kao omaž Anđeli Burzanović, Foto: STK Spin

Završni turnir manifestacije ''PG ping pong - tenis stoni u tvojoj zoni!'', počeće sjutra u 12 sati , u ''Bemax parku'' (novouređeni dio Tološke šume).

Manifestaciju tradicionalno organiozuju Sekretarijat za kulturu i sport Podgorice i stonoteniski klub Spin, a sjutra će početi minutom ćutanja, kao omaž Anđeli Burzanović, strastvenoj zaljubljenici u stoni tenis i učesnici u oba izdanja ''PG ping ponga''. Anđela je tragično izgubila život u saobraćajnoj nesreći na Obzovici.

Na završnom turniru igraće 32 takmičara, koji su plasman u finale zaslužili kroz osam kvalifikacionih turnira (šest muških i dva ženska), na četiri različite lokacije u Podgorici (Njegošev park, Tološka šuma, Pobrežje i Bulevar Ivana Crnojevića).

Finalisti su voljom žrijeba podijeljeni u osam ekipa - Milenijum, Ribnica, Morača, Skaline, Ljubović, Gorica, Sahat Kula i Duklja, koje čine po tri takmičara i takmičarka. Oni će se takmičiti u dvije grupe i igrati po sistemu svako sa svakim. Po završetku grupne faze, po dva najbolja tima iz svake grupe će odigrati polufinala, a potom će osvajače novčanih nagrada odlučiti finalni okršaj i meč za treće mjesto.

Pobjednička ekipa zaradiće 700 eura, 500 drugoplasiranom timu, a 300 za trećerangiranu ekipu.

''Drugo izdanje manifestacije ''PG ping pong - tenis stoni u tvojoj zoni!'' privuklo je ogromnu pažnju zaljubljenika u ovaj sport za koji je Glavni grad na preko 50 lokacija instalirao stolove za takmičenje i rekreaciju. U kvalifikacijama se nadmetalo 120 igrača, a interesovanje za učešće je bilo toliko da smo mogli popuniti makar još dva turnira, što je definitivno potvrda da su ovakve sportsko-rekreativne aktivnosti pun pogodak i da imaju potencijal da postanu tradicija Podgorice'', saopštili su iz organizatori i dodali:

''Sistem takmičenja je specifičan: kvalifikacioni turniri su pojedinačnog, dok je završni ekipnog karaktera. Dakle, u subotu u novom dijelu Tološke šume konačni plasman neće zavisiti samo od individualne bravure učesnika, već i od saradnje i timskog duha. Finalni turnir se održava na četiri stola, sa specijalnim reketima i lopticama za vanjsku upotrebu, što od takmičara zahtijeva sposobnost brze adaptacije na uslove na koje nisu navikli, a cijelom takmičenju daje dodatnu draž. Ne sumnjamo da će i završnica drugog izdanja ''PG ping ponga'', ukoliko nam vremenske prilike budu išle na ruku, proteći sa dozom takmičarskog naboja, ali u korektnoj atmosferi i da će pobijediti najbolji tim.''

Bonus video: