Ferstapen nema konkurenciju, Red Bulu šesta titula konstruktora

Maks Ferstapen slavio laku pobjedu na stazi Suzuka za Veliku nagradu Japana

14123 pregleda 51 reakcija 3 komentar(a)
RB19 nije konkurentan jedino u Singapuru na vlažnoj stazi oštrih zavoja, Foto: Reuters
RB19 nije konkurentan jedino u Singapuru na vlažnoj stazi oštrih zavoja, Foto: Reuters

Maks Ferstapen se vratio na pobjednički put, rutinskom pobjedom trke Formule 1 za Veliku nagardu Japana. Baš ako i prošle godine na istoj stazi, Leteći Holanđanin je rutinski slavio a Red Bul je obezbijedio pobjedu u konkurenciji konstruktora, iako je Serhio Peres ostao bez bodova jutros.

Red Bul je osvojio drugu zaredom, ukupno šestu titulu. Ferstapen će na treći uzastopni naslov prvaka morati da sačeka do Velike nagrade Katara, naredne trke u kalendaru za dvije sedmice.

Ferstapen je imao i pol poziciju, a trkom mogu da budu prezadovoljni u Meklarenu, pošto je Lando Noris bio drugi sa preko 19 sekundi zaostatka, a njegov kolega iz britanskogh tima, Oskar Piastri treći na stazi Suzuka.

Za novajlilju Piastrija to je prvi podijum u karijeri.

Za razliku od kolege Ferstapena, Meksikanac Peres je uspio da u prvih 15 krugova bude inicijator incidenta na stazi sa Luisom Hammiltonom, izbaci sa staze Kevina Magnusena i ošteti svoj bolid.

Četvrti je juče bio Šarl Lekler u Ferariju, peti Hamilton u Mercedesu, a među deset su još Karlos Sains (Ferari), Džordž Rasel (Mercedes), Fernadno Alonso (Aston Martin), Esteban Okon (Alpin) i Pjer Gasli (Alpin)

Na 11. pozciji Lijam Louson u Alfa Tauriju je imao krug zaostataka za Ferstapenom.

Bonus video: