Kurjaci spasavali tri meč lopte do titule na Cetinju, jednu za put na Tajland

Podgoričkli Kurjaci u sastavu Marko Žarković i Andrija Jovanović obezbijedili su učešće na Svjetskom prvenstvu na Tajlandu.

4894 pregleda 0 komentar(a)
Kurjaci su bili najbolji u odlučujućim poenima, Foto: Tekbol savez Crne Gore
Kurjaci su bili najbolji u odlučujućim poenima, Foto: Tekbol savez Crne Gore

Pobjednik Montenegro tekbol lige - MTL, je podgorička ekipa Kurjaci, koji su u finalu na Cetinju sa 2:1 (12:2, 4:12, 15:13), slavili protiv najvećih konkurenata, ekpe Stroj LOB.

To je četvrti uizastopni trijumf Kurjaka u MTL ligi, a u finalu su spasili dvije meč lopte. Za Kurjake igraju Marko Žarković i Andrija Jovanović, koji su obezbijedili učešće na Svjetskom prvenstvu na Tajlandu.

Žarković je obezbijedio i plasman u singlu, kao najbolji igrač u Crnoj Gori.

Završni turnir u Prijestonici donio je mnogo uzbuđenja i tekbol spektal. Pogotovo u finalu glavne kategorije, muškog dubla, iako je Kurjacima i sam plaman u finale, do kojeg su došli preokretom protiv Borca iz Bijelog POlja, koji nije sikoristio meč loptu.

U muškom singlu Crna Gora ima novog šampiona, pošto je Marko Žarković pobijedio prošlogodišnjeg prvaka, Željka Jankovića, 2:0 (12:5, 12:9) i potvrdio trijumf sa turnira u Tivtu, a time je bukirao kartu za Svjetsko prvenstvo.

I njegov saigrač iz Kurjaka, Andrija Jovanović, radovao se u još jednom finalu - zajedno sa Jovanom Zlatičanin osvojio je prvo mjesto u kategoriji mješovitog dubla u ekipi Profesori, slavili su protiv "PG Teqers 2“, koji čine Vaso Pejović i Sara Draganić, rezultatom 2:0 (12:5, 12:9).

Turnir na Cetinju, koji je bio dio projekta #BeActive i Evropske nedjelje sporta, obilježilo je i takmičenje dubla za dječake, u kom su najbolji bili Vaslilije Jablan i Simon Kršić, koji su u finalu pobijedili Bogdana Borilovića i Danila Maljevića 2:0 (12:11, 12:3) i osvojili po Intersport vaučer od 100 eura.

Tekbol kao sport doživljava procvat na Cetinju, koje već ima nekoliko TEQ stolova, a njegovu multifunkcionalnost i sport koji na njemu može da se igra, TEQ Voly, demonstrirali su članovi OK Lovćen, novog crnogorskog superligaša.

Ljetnja turneja u Crnogorskoj tekbol ligi zaključena je turnirom za pamćenje, koji je okupio 64 takmičara u četiri kategorije, koji su se nadmetali za nagradni fond od 1.500 eura. Ipak, još uvijek nije gotovo tekbol ljeto za naše igrače - 30. septembra čeka ih posljednji, peti turnir Adriatic Teqball League, koji će se održati u Skoplju.

Bonus video: