Ferstapen: Nevjerovatna godina za nas

Ferstapen danas slavio na Velikoj nagradi Japana, Red Bul osvojio titulu u konkurenciji konstruktora

5030 pregleda 3 komentar(a)
Maks Ferstapen, Foto: Reuters
Maks Ferstapen, Foto: Reuters

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da je zadovoljan današnjom pobjedom u trci Formule 1 za Veliku nagradu Japana, ali da je najvažnije što je ekipa uspjela da odbrani titulu u šampionatu konstruktora.

"Nevjerovatan vikend. Sjajno je pobijediti ovdje. Bolid je u svakom segmentu radio zaista dobro. Najvažnija stvar je bila osvojiti titulu konstruktora. Imali smo nevjerovatnu godinu", rekao je Ferstapen poslije trke.

Dvostruki svjetski šampion krenuo je sa pol pozicije i sigurnom vožnjom ostvario je 13. pobjedu u sezoni, a 48. u karijeri. On je osvojio i dodatni bod za najbrži krug na Suzuki.

"Na početku sam imao problema, ali poslije toga trka je bila vrlo jednostavna", dodao je holandski vozač.

Direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je da je ovo bila nevjerovatna godina za ekipu.

"Ovo je bila nevjerovatna trka i nevjerovatnija godina. To je svjedočanstvo o svim momcima i djevojkama u fabrici u Milton Kinsu. Red Bul i svi naši partneri uložili su veliki napor i svi su dali svoj doprinos u postizanju ovakvih rezultata. Maks je u ovom trenutku na nekom drugom nivou", naveo je Horner.

Drugo mjesto u današnjoj trci osvojio je Lando Noris iz Meklarena, a treći je bio njegov timski kolega Oskar Pjastri.

"Još jedan nevjerovatan dan za nas, drugo i treće mjesto. Dobro sam startovao, gotovo da sam prestigao Maksa. Maks je Maks i nisam imao mnogo šansi u drugoj krivini. Ali pokušao sam, a tempo je bio izuzetno jak u poređenju sa ostalima", rekao je Noris poslije četvrtog drugog mjesta u sezoni.

"Nismo blizu Maksi, ali nismo ni miljama daleko i veoma sam srećan. Takođe i zbog Oskara, čestitam mu prvi podijum. Radimo, blizu smo, a napredak je izvanredan. Veoma sam ponosan na ekipu i napredak koji ostvarujemo svakoga vikenda. Prvi dvostruki podijum sa Oskarom", dodao je Noris.

Pjastri je rekao da će se dugo sjećati prvog plasmana na pobjedničko postolje.

"Ovo je posebno. Sjećaću se ovoga dugo, dugo. Ne mogu dovoljno da zahvalim ekipi što mi je dala ovu priliku. Nema mnogo ljudi koji je dobiju, a ja sam uspio u prvoj sezoni. Ovo nije bila moja najbolja trka u karijeri ali bilo je dovoljno za trofej i izuzetno sam srećan", naveo je Pjastri.

Naredna trka u šampionatu na programu je 8. oktobra za Veliku nagradu Katara.

Bonus video: