Abazović: Atletski stadion u Podgorici je naša obaveza

Premijer i ministar sporta i mladih razgovarali sa predsjednikom Balkanske atletske federacije i delegacijom Atletskog saveza Crne Gore

3203 pregleda 2 komentar(a)
Sa današnjeg sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa današnjeg sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Ponosni smo na vrhunske rezultate koji su ostvarili naši atletičari, posebno imajuću u vidu uslove u kojima treniraju. Naša obaveza je da se i u bliskoj budućnosti odužimo projektima poput atletskog stadiona u Podgorici, poručio je premijer Dritan Abazović.

Kako se navodi u saopštenju Službe za odnose s javnošću Vlade, on je to rekao tokom sastanka koji ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević i on imali sa predsjednikom Balkanske atletske federacije Slobodanom Brankovićem i delegacijom Atletskog saveza Crne Gore na čelu sa predsjednikom Miloradom Vuletićem.

"Takvi projekti će značiti bolje uslove treninga i zasigurno bolje rezultate", dodao je Abazović.

Iz Vlade dodaju da su sagovornici saglasni da je u saradnji Atletskog saveza Glavnog grada i Vlade potrebno što prije započeti realizaciju ovog projekta imajući u vidu da Podgorica nema ovakvu sportsku infrastrukturu.

Dodaju da je Lalošević informisao sagovornike o uslovima za realizaciju projekta atletskog stadiona u Podgorici i istakao da je u tom kontekstu vrlo značajna činjenica da je Glavni grad već opredijelio lokaciju i da su evropska i svjetska atletska federacija izrazile spremnost da daju i svoj doprinos.

"Predsjednik Balkanske atletske federacije Slobodan Branković zahvalio je predsjedniku Vlade na prijemu i istakao da je Crna Gora važna za pripreme atletičara iz regiona. On je kazao da Balkanska atletska federacija ima cilj da svi glavni gradovi imaju atletske staze te da je to jedino moguće uz podršku lokalne samouprave i države", piše u saopštenju.

Dodaju da je Vuletić istakao značaj podrške Vlade u prethodnom periodu i naglasio da je Podgorica već 45 godina bez atletske staze, kao i da je sport zajednički interes svih aktera u društvu.

"Na sastanku je bilo riječi o strategiji razvoja sporta sa naglaskom na održivo finansiranje i posebno razvoja školskog sporta kao ključnog za fizički razvoj djece i omladine. Predsjedniku Vlade uručene su plakete i zahvalnice za doprinos razvoju atletike od strane Atletskog saveza Crne Gore i Balkanske atletske federacije", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: