Brdska trka Podi bolja i sadržajnija nego ikada

Međunarodna brdska auto trka "Podi Meridian 2023" i Kup u osmom izdanju voziće se predstojećeg vikenda u Herceg Novom.

3843 pregleda 30 reakcija 1 komentar(a)
Ove godine i prva trka oldtajmera na Podima, Foto: AMSK Podi
Ove godine i prva trka oldtajmera na Podima, Foto: AMSK Podi

Međunarodna brdska auto trka "Podi Meridian 2023" (MBAT Podi Meridian 2023) i Kup, u osmom izdanju voziće se predstojećeg vikenda u Herceg Novom.

"MBAT Podi Meridian 2023", ove godine ugostiće oko 100 automibilista iz Crne Gore, BiH, Srbije, Albanije, Makedonije, kao i zemalja EU - Hrvatske, Mađarske i Italije. Među prijavljenima su Laslo Šaš z iz Mađarske, ali i naš najuspješniji takmičar, Vasilije Jakšić, prošlogodišnji šampion Evrope.

Takmičari će na stazi Podi voziti dionicu od 4.465 metara.

Božidar - Boško Radović, direktor trke kazao je da je sve spremno za MBAT i očekuje da će sve proteći u najboljem redu.

"Sve je spremno za predstojeći vikend. Staza je u potpunosti prilagođena svim pravilima i standardima, a sve u cilju sigurnosti i bezbjednost takmičara, ali i publike. Staza će ove godine prvi put cijelom dužinom biti ozvučena, tako da će posjetioci, zaljubljenici u ovaj sport moći da čuju komentatore i budu upoznati sa svim dešavanjima u toku trke”, naglasio je Radović.

Radović je kazao i to da je ove godine boks za vozila i takmičare na novoj lokaciji,u Meljinama.

"Nova lokacija boksa je u blizini starta, tako da je i to dodatna olakšica za naše vozače, pored samog prostora koji je natkriven i u potpunosti zatvoren i time bezbjedan i adekvatan za vozila takmičara” kaže Radović.

On je dodao i to da će se na predstojećem sportskom događaju, prvi put u Crnoj Gori, organizovati i takmičenje Oldtajmera.

"Drago nam je što su Savez Oldtajmer automobila, kao i njihov predstavnik Željko Knežević prepoznali značaj međunarodne brdske trke na Podima, tako da sve ljubitelje automobilizma, pored tradicionalne MBAT, očekuje i trka Oldtajmera, koja se prvi put organizuje u našoj državi.Zbog svega navedenog trka je zahtjevnija i u finasijskom i u organizacionom smislu, od svih prethodnih, ali to je ono što smo kao organizatori očekivali, jer to je i pokazatelj da je tradicionalna MBAT Podi iz godine u godinu sve bolja i kvalitetnija”, naglasio je Radovic.

Radović je podsjetio da su tehnički pregled i verifikacija vozila zakazani za sjutra od 15 - 19 sati, dok će se vanredni pregled i verifikacija obaviti u subotu od 8 - 9.00 h.

Tokom sportskog događaja u subotu (30. septembar) i nedelju (1. oktobar) biće zabranjeno saobraćanje od kružnog toka u Meljinama do Kamenog, od 9 - 18 sati, a između obje trke tokom održavanja biće omogućeno saobraćanje na toj dionici.

Bonus video: