Fjuri-Usik: Svijet će dobiti apsolutnog prvaka u Saudijskoj Arabiji

Meč za apsolutnog bokserskog prvaka održaće se u decembru, najkasnije januaru naredne godine

3270 pregleda 8 komentar(a)
Kralj cigana ubijeđen u laku pobjedu, Foto: Reuters
Kralj cigana ubijeđen u laku pobjedu, Foto: Reuters

Bokserski prvak teške kategorije u WBC verziji, Britanac Tajson Fjuri i vlasnik ostala tri prestižna pojsa - IBF, WBA i WBO, Ukrajinac Aleksandar Usik, boriće se za naslov apsolutnog šampiona u decembru ove ili januaru naredne godine.

Najveći meč boksovaće se u Saudijskoj Arabiji. Najavio je to na svom tviteru Turki Alalšik, predsjednik Glavnog direktorata za promociju Saudijske Arabije.

"To je borba koju svi već dugo žele vidjeti - dva svjetska prvaka konačno će se sresti u ringu. Ovo je najveća borba u istoriji boksa. Ponosni smo što smo uključeni u njegovu organizaciju,” rekao je Alalšik.

A Britanac nije krio zašto će u ring

“Ako bude novca, biće i borbe. Zašto bih se borio s njim ako nisam plaćen za to? Usik je spadalo s osmijehom bez zuba. Nema harizmu i upola je manji od mene. On nema šta da izgubi a ja ništa osim novca da dobijem", kazao je Kralj cigana i dodao:

"Ako Usik izgubi, ljudi će reći: Fjuri je pobijedio u srednjoj kategoriji. No, ako pobijedi, u biografiji će mu pisati da je dobio legendarnog Tajsona Fjurija. Ponuđeno mu je da se bori sa mnom na Vembliju, mogao je dobiti dobar homorar, ali njegov tim je to odbio. Pobjegli su, jer su htjeli zaraditi još više”, rekao je Fjuri.

Bonus video: