Kombi jedriličarima u dobrotvornoj akciji

U restoranu "One" u Porto Montenegru, sjutra će se organizovati dobrotvorna akcija prikupljanja novca za kupovinu kombija jedriličarskoj reprezentaciji Crne Gore

2090 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Montenegero Olypic sailing
Foto: Montenegero Olypic sailing

U restoranu "One" u Porto Montenegru, sjutra će se organizoavti dovrotvorna akcija prikupljanja novca za kupovinu kombija jedriličarskoj reprezentaciji Crne Gore.

Cilj akcije je da se obezbiejdi oavc za kombi, kojim bi bio osigura transport opreme i naših jedriličara na takmičarnima u Evropi.

Inicijator donatorske akcije je američki preduzetnik Ričard Gadbois, filantrop koji prepoznaje potrebe zajednice i aktivno ulaže u njen razvoj. Osnivač je programa "The Montenegro Olympic Sailing Development', koji podržava razvoj jedrenja u Crnoj Gori pod okriljem Crnogorskog jedriličarskog saveza.

Gosti dobrotvorne večeri su proslavljeni košarkaš Vlade Divac, koji će govoriti o uticaju sporta na mlade, i Milivoj Dukić, crnogorski jedriličarski reprezentativac i trostruki učesnik Olimpijskih igara.

Ričard Gadbois, koji je cijenjeni sugrađanin Tivćanima već nekoliko godina, je kroz svoju fondaciju “Gillespie Foundation” već velikodušno donirao 300.000 dolara za razvoj različitih vitalnih aspekata zajednice, uključujući podršku mladima, razvoj umjetnosti, kulture i jedrenja u Boki.

Te donacije izuzetan su doprinos zajednici i služe kao svijetli primjer društvene odgovornosti pojedinca. Njegova filantropska inicijativa kroz “Gillespie Foundation” ima za cilj unapređenje kvaliteta života i podršku različitim sektorima društva. Donacije poput ovih igraju ključnu ulogu u podršci i razvoju različitih zajednica i inicijativa koje doprinose boljem životu ljudi.

Bonus video: