Crnogorski takmičari uspješni u Beogradu

Na internacionalnom turniru u Brazilskoj Jiu-Jitsi, koje je održano u Beogradu a pod pokroviteljstvom AJP organizacije, takmičari iz Crne Gore su se okitili sa 5 zlatnih, 11 srebrnih i 2 bronzane medalje

2715 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Pitbull Jiu Jitsu Montenegro, AJP
Foto: Pitbull Jiu Jitsu Montenegro, AJP

Klub iz Podgorice 'Pitbull Jiu Jitsu Montenegro' nastupio je sa 21 takmičarem i ostvario sjajan rezultat - od ukupno 35 akademija na turniru, osvojili su visoko 5 mjesto.

U dječijim kategorijama Sonja Markovic, Ksenija Nikolic, Đorđa Pean, Sofija Pean osvojili su zlatne medalje, dok su na korak od zlata tj osvojili srebrna odličja: Benjamin Karađuzović, Teodor Komatina, Damjan Komatina, Helena Radulović, Kalina Delević, Matija Đurović, Mihailo Pinter, Ivan Radulovic, Svitlana Leichenko, bronzani je bio Vuk Vujačić.

U juniorskoj diviziji Matija Vlahović je osvojio srebrnu medalju. U kategorijama Seniora u disciplini sa kimonom blistali su ali srebrnim sjajem Emir Delijić -94 kg, Andrija Zlajić -77 kg. Delijić je u finalu izgubio od takmičara iz Brazila prvo rangiranog na svjetskoj listi boraca ove organizacije, dok je Zlajić u posljednjim trenucima izgubio zlato od takmičara iz Srbije.

Pitbull Jiu Jitsu
foto: Pitbull Jiu Jitsu Montenegro, AJP

Zlato u disciplini bez kimonoa osvojio je i Brandon Spalding u kategoriji -77kg, dok je njegov brat Mitchel Spalding osvojio treće mjesto u istoj kategoriji.

Za Zlajića i Delijića ovo je bio kontrolni turnir pred predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Zagrebu, a na kojem će braniti boje crnogorske reprezentacije.

Bonus video: