Hamilton: Ferstapen je bio fenomenalan tokom cijele sezone

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pohvalio je najvećeg rivala u Formuli 1, Maksa Ferstapena, koji bi u subotu pobjedom u sprint trci Katara mogao do treće uzastopne titule

5773 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da je njegov rival iz Red Bula Maks Ferstapen bio "fenomenalan" ove godine i da je "podigao lestvicu" u Formuli 1.

Ferstapen je na korak od treće uzastopne šampionske titule, koju bi mogao da osvoji ovog vikenda u Kataru. Holanđanin bi već u subotu pobjedom u sprint trci mogao da odbrani titulu.

Otkako je u kontroverznoj završnici sezone 2021. godine i poslednje trke u šampionatu u Abu Dabiju Hamilton u borbi sa Ferstapenom izgubio titulu, sedmostruki svjetski šampion je rijetko hvalio svog rivala.

Upitan kako bi ocijenio Ferstapena poslije izvjesne treće titule, Hamilton je rekao: "Ne bih ga rangirao, rangiranje ljudi je stvar mišljenja".

"Mislim da je zaslužio svoju poziciju, obavio je nevjerovatan posao sa bolidom i cijelim paketom koji ima. On i njegova ekipa su ove godine bili fenomenalni, bez greške i mislim da su podigli lestvicu", rekao je Hamilton, prenio je Skaj.

Rekorder sa 103 pobjede u Formuli 1 dodao je da ekipa mora da napreduje kako bi mogla da parira Red Bulu.

"Kao ekipa moramo to da gledamo i kažemo sebi: 'Ok ovo su oblasti koje moramo da razvijemo da bismo mogli da im pariramo i da se takmičimo'. Nadam se da ćemo u nekoj fazi moći da se borimo protiv njih, da budu u odbrambenoj poziciji, ali oni bi definitivno trebalo da uživaju u ovom trenutku jer su za to radili", rekao je Hamilton.

Sprint trka vozi se u subotu od 19.30, a trka za Veliku nagradu Katara na programu je u nedelju od 19 časova.

Bonus video: