Crnoj Gori tri medalje na prvom EUBC Evro kupu, polufinala sjutra

Rival Đinoviću u borbi za plasman u finale je Radoslav Rosenov iz Bugarske, Savkoviću Španac Martines a Marčiću Mirolnikov iz Srbije

7631 pregleda 1 komentar(a)
Đinović je prvi došao do sigurne medalje, Foto: BSCG
Đinović je prvi došao do sigurne medalje, Foto: BSCG
Ažurirano: 12.10.2023. 20:09h

Crnogorski bokseri Tomislav Đinović, Stefan Savković i Petar Marčić osigurali su medalje na prvom EUBC Evro kupu čiji je domaćin Budva.

Đinović se plasirao u polufinale do 60 kilograma pobjedom nad Moldavcem Vikorom Vaculom, pa je Crna Gora obezbijedila prvo odličje na takmičenju.

Rival Đinoviću u borbi za plasman u finale je Radoslav Rosenov iz Bugarske.

Stefan Savković je kasnije do 70 kilograma pobijedio Ladislava Horvata iz Slovačke pa je obezbijedio još jednu medalju za Crnu Goru. U prvoj borbi Savković je dobio Slovenca Edina Sejdinova a sjutra ga očekuje polufinalni meč protiv Serhia Martinesa iz Spanije.

I Marčić je do medalje pobijedio dva meča. Marčić je u četvrtfinalnoj borbi kategorije do 80 kilograma, nakon uzbudljive borbe, pobijedio iskusnog reprezentativca Mađarske Pala Kovača. Nastup među osam najboljih izborio je pobjedom protiv Petra Leskura iz Hrvatske.

Rival u borbi za finale biće mu Vladimir Mironlikov iz Srbije. Polufinalne borbe na programu su sjutra u Mediteranskom sportskom centru.

Bonus video: