VN Belgije ostaje u kalendaru Formule 1 do 2025.

Na stazi Spa Frankošan je do sada održano 56 trka Formule 1

3450 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trka za Veliku nagradu Belgije na kultnoj stazi Spa Frankoršan ostaće u kalendaru Formule 1 do 2025, objavili su organizatori poslije jednogodišnjeg produžetka saradnje.

Staza Spa Frankoršan, veoma popularna među vozačima i navijačima, najduža je staza u Formuli 1 i nalazi se u kalendaru od prvog šampionata 1950. godine.

Na ovoj stazi je do sada održano 56 trka Formule 1.

"Spa je sinonim za Formulu 1 jer je to jedna od staza iz naše prve sezone i omiljena je kod navijača i vozača, tako da mi je drago što produžavamo naše partnerstvo do 2025", rekao je prvi čovjek Formule 1 Stefano Domenikali.

Ovogodišnjoj Velikoj nagradi Belgije prisustvovalo je 380.000 ljudi, što je povećanje od 20.000 u odnosu na izdanje iz 2022.

Aktuelni šampion Maks Ferstapen, koji je pobijedio u ovogodišnjoj trci, nazvao je Spa Frankoršan svojom omiljenom stazom u Formuli 1.

Ova staza je često izazivala zabrinutost na ovoj stazi je bezbjednost, posebno kada pada kiša i vidljivost je veoma loša.

Nekoliko dana pred ovogodišnju trku Formule 1, mladi Holanđanin Dilano vant Hof je poginuo tokom trke u okviru Regionalnog evropskog šampionata Formule.

Četiri godine ranije, stradao je i Francuz Antoan Iber na trci Formule 2.

Bonus video: