Mekgregor oslobođen optužbi za seksualni napad

"Kao što se i očekivalo, ova odluka potvrđuje iskaz gospodina Mekgregora o toj večeri", rekla je advokatica Barbara Lejns

4317 pregleda 0 komentar(a)
Foto: UFC
Foto: UFC

Bivši UFC šampion Konor Mekgregor se neće suočiti sa optužbama za seksualni napad koji se navodno dogodio na Floridi u junu tokom finala NBA lige.

Jedna žena je optužila Mekgregora da ju je napastvovao u toaletu hale Majami Hita tokom četvrte utakmice finala plej-ofa NBA lige protiv Denvera koja je odigrana 9. juna.

Mekgregor je odmah negirao optužbe, a njegov advokat rekao je da je irskom borcu i njegovoj porodici drago što je sada sve završeno.

U pismu koje je BBC tada dobio od advokatice se navodi da je obezbjeđenje Majamija njenu klijentkinju nasilno uvelo u muški toalet, nakon čega ju je Mekgregor napao.

Na snimcima bezbjednosnih kamera može da se vidi kako Mekgregor i jedna žena zajedno ulaze u toalet.

"Nakon detaljne istrage, uključujući pregled video snimaka i ispitivanje očevidaca, vlasti su zaključile da nema krivičnog djela protiv mog klijenta Konora Mekgregora. Kao što se i očekivalo, ova odluka potvrđuje iskaz gospodina Mekgregora o toj večeri", rekla je advokatica Barbara Lejns.

Mekgregor se nije takmičio u UFC otkako je slomio nogu u borbi protiv Dastina Poarjea u julu 2021. godine.

On želi da se vrati takmičenjima, a prošle sedmice je ušao u grupu za testiranje Američke antidoping agencije.

Očekivalo se da će se boriti protiv Majkla Čendlera ove godine, ali to nije moguće pošto mora da provede šest mjeseci u toj grupi za testiranje.

Najvjerovatnije će se u oktagon vratiti 2024.

Bonus video: